2015-04-20 19:23:13
Φωτογραφία για ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ'
Ψηφίστηκε στο σύνολό του το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ από την Ολομέλεια της Βουλής. Το νομοσχέδιο βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης επειδή με αυτό ο καταδικασμένος για τρομοκρατία Σάββας Ξηρός δύναται να ζητήσει την κατ’ οίκον κράτησή του με ηλεκτρονική επιτήρηση, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας αργότερα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση έδειξε τέτοια σπουδή να ψηφίσει αμέσως το νομοσχέδιο παρά τις διπλωματικές αντιδράσεις.

Επισημαίνεται πως η Ν.Δ., το ''Ποτάμι'' και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε η απαρτία, σύμφωνα με όσα είχε προδιαγράψει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή παρουσία 75 Βουλευτών.

«Η Ν.Δ. ενοχλήθηκε πολύ από τη ψήφιση του νομοσχεδίου», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, συνιστώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση περισσότερη σοβαρότητα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ