2015-04-21 10:04:05
Φωτογραφία για Τι ζητάει ο δήμος Ηρακλείου από Σταθάκη για το αεροδρόμιο...
Ποιες αλλαγές στο αεροδρόμιο προβλέπει το επικαιροποιημένο σχέδιο του δήμου - "Αγκάθι" της υπόθεσης η Λεωφόρος Ικάρου Επικαιροποιημένο το σχέδιο που είχαν παρουσιάσει στον προηγούμενο Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για τις πολεοδομικές παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να επεκταθούν οι χώροι του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, αλλά και να μετακινηθεί η Λεωφόρος Ικάρου θα κατατεθεί στην αυριανή συνάντηση των τοπικών παραγόντων με τον Γιώργο Σταθάκη.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, που έχει επιφορτιστεί την επεξεργασία του υπομνήματος το σχέδιο είναι πλήρες και μάλιστα οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν κάνει δουλειά που κανονικά θα έκαναν οι υπηρεσίες της ΥΠΑ!

Το σχέδιο προβλέπει επέκταση του κεντρικού χώρου του αεροδρομίου, της αίθουσας αφίξεων και αναχωρήσεων αλλά και του αριθμού των ιμάντων που εξυπηρετούν τους επισκέπτες.


"Αγκάθι" για την ανάπτυξη του αεροδρομίου είναι η Λεωφόρος Ικάρου που η διέλευση της από τους χώρους στάθμευσης και των πάρκινγκ του δήμου την καθιστούν εκτός από μη λειτουργική και επικίνδυνη!

Εδώ η πρόβλεψη του δήμου κάνει λόγο για μετατόπιση της προς τα νότια, με τη δημιουργία διακριτών λωρίδων κίνησης,  για τα λεωφορεία και τα ταξί, και με 450 νέες θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούνται από το δήμο Ηρακλείου.

Πάντως για να γίνει αυτό θα πρέπει υπάρξει αποχαραχτηρισμός και παραχώρηση περίπου 40 στρεμμάτων από την 126 Σμηναρχία Μάχης, όπως επίσης και η παραχώρηση μιας ακόμα έκτασης από τη ΣΕΑΠ στην οποία είναι συνιδιοκτήτης ο δήμος Ηρακλείου προκειμένου να μετακινηθεί η Λεωφόρος Ικάρου.

Για όλα αυτά απαιτείται τροποποίηση του Γ.Π.Σ της περιοχής για την οποία όπως εξηγεί στο cretalive ο κ. Αναστασάκης ο δήμος Ηρακλείου είναι έτοιμος, εφόσον υπάρχει η διάθεση και η πολιτική βούληση να παραχωρηθούν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυναςοι επίμαχες εκτάσεις!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ