2015-04-21 20:24:45
Φωτογραφία για Ο ΠΕΡΕΪΡΑ... ΑΝΑΛΥΕΙ
Ο Βίτορ Περέιρα μίλησε στους συμπατριώτες του και για το αποψινό ζευγάρι της Πόρτο με την Μπάγερν, δίνοντας έμφαση στα ατού των «Δράκων».

O Πορτογάλος τεχνικός κλήθηκε και από το Maisfutebol προκειμένου να κάνει την ανάλυσή του για το ματς στο Μόναχο ανάμεσα σε Μπάγερν και Πόρτο.

«Για μένα το πολύ έντονο πρέσινγκ και το transition της Πόρτο είναι τα δύο μεγάλα και δυνατά της... όπλα για το παιχνίδι. Περιμένω να δω ένα δυνατό και πολύ ποιοτικό αγώνα ανάμεσα σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Η Πόρτο επίσης έχει μεγάλη επιθετικότητα και είναι σημαντικό εκτός από την κατοχή της μπάλας να διατηρήσει την μεγάλη πίεση στον αντίπαλο και το αμυντικό transition», τόνισε αρχικά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε ξανά στην μεγάλη πίεση που άσκησε η Πόρτο στην Μπάγερν στο πρώτο ματς και η οποία απέδωσε καρπούς καθώς ήταν βάσει σχεδιασμού και σωστής οργάνωσης στο γήπεδο: «Νομίζω πως η Πόρτο θα συνεχίσει έτσι. Θα κρατήσει το στοιχείο της πίεσης στον αντίπαλο. Μία πίεση που μπορεί να επιφέρει λάθη. Ο τρόπος που οδήγησε την Μπάγερν στο να κάνει τόσα λάθη ήταν πολύ καλός και βασικός για την αναμέτρηση».


Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Μπάγερν απάντησε: «Η Μπάγερν θα επιδιώξει να κάνει το παιχνίδι της. Να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη με το πρώτο παιχνίδι. Επίσης θα προσπαθήσει να παίξει με υπομονή και με στόχο να αποδιοργανώσει αμυντικά την Πόρτο. Για μένα το transition μπορεί να καθορίσει τον αγώνα. Και το αμυντικό και το επιθετικό κομμάτι του.

Επίσης πολύ σημαντική θα είναι η αντίδραση των ομάδων. Το πως λειτουργούν στην επιτυχία ή την αποτυχία. Επίσης επειδή πρόκειται για ματς που θα κριθεί σε λεπτομέρειες η επιθετικότητα θα είναι ένα ακόμα στοιχείο - κλειδί». 

Ο Περέιρα διευκρίνισε πως δεν έχει μιλήσει ούτε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα ούτε με κάποιον από την Πόρτο πριν τον αγώνα. «Σε αυτό το επίπεδο από ένα σημείο και μετά δεν μετράει τόσο το πόσο γνωρίζεις τον αντίπαλο αλλά το τι θα δείξεις στο γήπεδο.

Τον μελετάς τον αντίπαλο και μαθαίνεις τα πάντα όμως σε τέτοιο επίπεδο οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά. Και η Πόρτο ξέρει πως παίζει η Μπάγερν και η Μπάγερν το τι εικόνα βγάζει στο γήπεδο η Πόρτο. Οι στρατηγικές και οι τρόποι αντίδρασης είναι αυτοί που διαφέρουν. Και όλα αυτά φυσικά και ξεκινούν και εκπορεύονται από τον εκάστοτε κόουτς».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ