2015-04-23 08:57:47
Φωτογραφία για BLOOMBERG: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! VD
Πρόωρες εκλογές οι οποίες θα οδηγούσαν σε μία κυβέρνηση που να μπορεί να είναι «πιο λογική» στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν μια λύση ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, τονίζεται σε ανάλυση που δημοσιεύει ο ιστότοπος του πρακτορείου Bloomberg. Στο άρθρο του Λέονιντ Μπερσίντσκι, το οποίο τιτλοφορείται «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση και όχι η Ελλάδα από το ευρώ», σημειώνεται ότι η Ελλάδα δεν θα «χαθεί» από τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη σε περίπτωση που αργήσει την καταβολή κάποιων δόσεων προς τους πιστωτές της, με την προϋπόθεση ότι θα έχει επέλθει μια κυβερνητική αλλαγή.

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια πολιτική απόφαση και οι πιστωτές της χώρας θα μπορούσαν να της δώσουν μια μικρή χαλάρωση, εάν εκείνη τους παρείχε έναν πιο ''ενήλικο'', καθώς και λιγότερο απελπιστικά αδέξιο και με άγνοια της πραγματικότητας εταίρο προς συζήτηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζεται στην ανάλυση του Bloomberg.


Στο πνεύμα αυτό μέσα από μπαράζ δημοσιευμάτων, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της «Ομάδας των Βρυξελλών» (Brussels Group) στο Παρίσι, ενώ πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, κατά την οποία ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ και η ελληνική πλευρά, ενημέρωσαν τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της ζώνης του ευρώ για τις συγκλίσεις, αλλά και τις αποκλίσεις στις διαπραγματεύσεις. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης μετά την ολοκλήρωση του Brussels Group δήλωσε πως υπάρχουν ακόμη «πάρα πολλές διαφορές» και ότι αποτελεί «πολιτική απόφαση» το εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι, καθώς οι αποκλίσεις σε ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ο κατώτατος μισθός παραμένουν.

Έτσι, «οδικό χάρτη» με τις πλέον σημαντικές παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα έως τις 11 Μαΐου αναμένεται να παρουσιασθεί αύριο το πρωί στο άτυπο Eurogroup στην Ρίγα της Λετονίας. Παραλλήλως, αναμένεται να διανεμηθεί στους υπουργούς Οικονομικών της ζώνης του ευρώ ενημερωτικό σημείωμα με την πρόοδο που έχει γίνει στις συζητήσεις θεσμών - ελληνικής κυβέρνησης.

Εν τω μεταξύ, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες. Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ πραγματοποιείται ακριβώς έναν μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο, ενώ για το Μέγαρο Μαξίμου το νέο αυτό ραντεβού αποτελεί μία θετική εξέλιξη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ