2015-04-23 10:48:07
Φωτογραφία για ΑΥΤΑ είναι τα αστυνομικά τμήματα που θα κλείσουν στην Αττική
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περίπου 50 θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων, που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 65, ενώ ολοκληρωτικό φαίνεται να είναι το «μαχαίρι» στους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, συνολικά, 18 περιοχές μεταξύ αυτών οι:

Εκάλη,

Νέα Κηφισιά,

Σούνιο,

Αγκίστρι – Αίγινας,

Θρακομακεδόνες,

Σαρωνίδα

Οι προτάσεις όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και της Αττικής, αναμένονται στις 10 Μαΐου, με τις πρώτες συμπτύξεις-«μετακομίσεις» του αστυνομικού προσωπικού να προσδιορίζονται χρονικά, σχεδόν ένα μήνα αργότερα στα μέσα Ιουνίου, αφού ολοκληρωθούν όλες οι νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες και η ψήφιση τους.


Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι το αριθμητικό σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκεται κοντά σε αυτό των 66 δήμων της Αττικής. «Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής να υπάρχουν 20 δήμοι και να έχουμε 32 Aστυνομικά Tμήματα και 3 Aστυνομικούς Σταθμούς, πολλά από τα οποία υπολειτουργούν, με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να αιτιολογήσουν το σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως πιθανόν και οι 18 Αστυνομικοί Σταθμοί στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ αναμένεται να κλείσουν, εκτός αν υπάρξουν… πιέσεις, όπως ενδεχομένως στην περίπτωση της Εκάλης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ