2015-04-23 14:03:55
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.  Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καταβάλει μια ακόμη προσπάθεια να πείσει ότι ορισμένα ζητήματα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-δανειστές χρήζουν «πολιτικής κι όχι τεχνοκρατικής απαντήσεως».

Η Αθήνα επιμένει ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει έναντι των «κόκκινων γραμμών» που ετέθησαν με το εκλογικό αποτέλεσμα και αφορούν τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την αύξηση του ΦΠΑ και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Το κλίμα που επικρατεί στις τεχνικές συνομιλίες του Brussels Group αποτύπωσε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, ο οποίος είπε ότι παραμένουν «πάρα πολλές διαφορές» και πως αποτελεί «πολιτική απόφαση» το αν θα υπάρξει συμφωνία στο τέλος. Από την πλευρά της Ε.Ε., ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική πρόοδος στις συνομιλίες Ελλάδας - δανειστών.

 «Πρέπει να προχωρήσουμε τις τεχνικές συνομιλίες και να τις ολοκληρώσουμε περί τον Μάιο ή κάπου εκεί», ανέφερε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό όλες οι πλευρές, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, να παραμείνουν προσηλωμένες στις δεσμεύσεις τους.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ