2015-04-23 22:22:43
Φωτογραφία για Παρίστανε τον γιατρό και έκλεψε 8.000 ευρώ από 86χρονη
Θύμα απάτης έπεσε μία ακόμη ηλικιωμένη. Με το πρόσχημα ότι συγγενικό της... πρόσωπο τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και ως εκ τούτου πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επιτήδειοι ζήτησαν και πήραν 8.000 ευρώ.

Όπως κατήγγειλε η 86χρονη την περασμένη Δευτέρα στο τμήμα ασφαλείας Καλαμαριάς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, άγνωστο άτομο, προσποιούμενο τον γιατρό, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνίας μαζί, αξιώνοντας το παραπάνω χρηματικό ποσό, προκειμένου να χειρουργηθεί ο γιος της, ο οποίος δήθεν έπεσε θύμα τροχαίου. Λίγο αργότερα εμφανίστηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα άλλο άτομο υποστηρίζοντας ότι είναι συνεργάτης του γιατρού και παρέλαβε από το ανυποψίαστο θύμα τα χρήματα.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν εάν πίσω από την νέα υπόθεση απάτης κρύβεται κύκλωμα που το τελευταίο διάστημα δρα συστηματικά στη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας ως θύματά του ηλικιωμένους, τους οποίους και «παγιδεύει» με την παραπάνω μεθοδολογία.


Όπως επισημάνθηκε πρόσφατα από αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να βρίσκεται στη Βουλγαρία, απ' όπου εντοπίζονται τα θύματα, ενώ τα μέλη του παριστάνουν συνήθως τους γιατρούς ή τους δικηγόρους και αφαιρούν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι ο γιος ή η κόρη του θύματος είτε τραυματίστηκε σε τροχαίο και χρήζει ιατρικής μέριμνας είτε προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και επομένως χρειάζεται νομική υποστήριξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν εξαπατηθεί με τον παραπάνω τρόπο και μόνο στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 15 ηλικιωμένοι, ενώ τα κέρδη που αποκόμισε το κύκλωμα ξεπερνούν τα 90.000 ευρώ. Ακόμη, κατά το ίδιο διάστημα έχουν καταγγελθεί στη Θεσσαλονίκη περισσότερες από 40 απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων, ενώ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες κι ένας Βούλγαρος, οι οποίοι, εκτιμάται ότι είχαν στρατολογηθεί από το κύκλωμα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Αθήνα ο Βέρνερ Φάιμαν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Αθήνα ο Βέρνερ Φάιμαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ