2015-04-24 19:16:10
Φωτογραφία για ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ... ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ!
Ο Ολυμπιακός εξέπληξε ακόμα και τους πιο... αισιόδοξους υποστηρικτές του, κερδίζοντας τρεις διαδοχικές φορές την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με το Γιώργο Πρίντεζη.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιβλήθηκαν με 3-1 της Μπαρτσελόνα, στα φετινά πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κι εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Final Four της Μαδρίτης.

Ο 30χρονος φόργουορντ των ερυθρόλευκων, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), παραδέχθηκε πως το τρίποντο που πέτυχε στο φινάλε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του ήταν το πιο εύκολο και πρόσθεσε πως στην ισπανική πρωτεύουσα θα παίξουν χωρίς άγχος, για το καλύτερο δυνατό.

Αναλυτικά τα όσα είπε -Ένας τίτλος με δικό σου hook shot στην Κωνσταντινούπολη, μία πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης με δικό σου buzzer beater ανήμερα της ονομαστικής εορτής σου. Είσαι ο… Αϊ Γιώργης ο τροπαιοφόρος για τον Ολυμπιακό;


«Τώρα, τι να απαντήσω σε αυτό; Δεν νιώθω έτσι. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στον κόσμο, σε όσους έχουν συμβάλει να φθάσουμε στα Final Four.Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και σίγουρα περάσαμε πάρα πολλές δυσκολίες, αλλά στο τέλος καταφέραμε κι αντεπεξήλθαμε και ξεπεράσαμε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως η Μπαρτσελόνα».

-Ο κόσμος παρακολούθησε μια υποδειγματική τελευταία επίθεση. Τι κυριαρχούσε μέσα σου πριν πάρεις την μπάλα; Ήσουν αποφασισμένος;

«Κοίτα, θεωρώ ότι και οι πέντε που ήμασταν μέσα στο παρκέ εκείνη την ώρα ήμασταν έτοιμοι -στα 5’’ που είχαν μείνει- τελειώνοντας ο χρόνος να πάρουμε το σουτ. Τώρα, εάν θα ήταν ο Βασίλης (Σπανούλης) είτε θα ήμουν εγώ ή ο Σλούκας σημασία δεν έχει... Βρέθηκα εγώ εκείνη τη στιγμή, πήρα το σουτ κι ευτυχώς μπήκε, γιατί τα προηγούμενα πέντε τρίποντα που επιχείρησα δεν είχαν βρει το στόχο τους».

-Αυτό ακριβώς ήθελα να σε ρωτήσω... Όταν ένας παίκτης έχει 0/5 τρίποντα στον αγώνα και γεμάτος αυτοπεποίθηση ευστοχεί στο τελευταίο, έχω την εκτίμηση πως είναι απόδειξη του ταλέντου και της κλάσης του.

«Δεν είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να μιλώ ατομικά. Αξίζουν περισσότερα συγχαρητήρια στο ότι ο Βασίλης (Σπανούλης) διάβασε την «παγίδα» που του έγινε, έδωσε την μπάλα στο Σλούκα, ο Σλούκας είχε καθαρό μυαλό και πάσαρε στο ένα δευτερόλεπτο κι από εκεί και πέρα το άλλο το θεωρώ πιο εύκολο! Ήταν ένα σουτ που έπρεπε να γίνει... Το βάρεσα, μπήκε και προκριθήκαμε στο Final Four. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο».

-Λέγαμε όταν άρχισε η σειρά πως η Μπαρτσελόνα έχει υπεροπλία στη θέση «4», θέση που ήταν η… αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού. Τελικά, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια; Τι ήταν αυτό που υπερίσχυσε και ο Ολυμπιακός είναι στο 9ο Final Four της ιστορίας του;

«Η Μπαρτσελόνα έχει πάρα πολύ μεγάλο βάθος, έχει πλούσιο ρόστερ, έχει έναν προπονητή ο οποίος σε κάθε αγώνα σού ετοιμάζει διάφορα τρικ και πολλά καινούρια πράγματα και σίγουρα εμείς ήμασταν έτοιμοι και αντιδράσαμε σε όλα αυτά. Εάν όχι σε όλα, στα περισσότερα από αυτά. Και το προπονητικό επιτελείο ήταν έτοιμο και πάντα είχε να μας δώσει κάτι καινούριο σε μια καινούρια κίνηση της Μπαρτσελόνα κι εμείς ως παίκτες αντεπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά και για αυτό το λόγο καταφέραμε και προκριθήκαμε σε σειρά αγώνων».

-Ήσουν ο καλύτερος παίκτης αυτής της σειράς, πετύχατε τρεις νίκες επί της Μπαρτσελόνα και κάποιοι ήδη λένε ότι ισοδυναμεί με... τίτλο. Στον ημιτελικό της Μαδρίτης θα βρείτε αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μια ομάδα που νικήσατε στον τελικό το 2012 και αποκλείσατε στον ημιτελικό το 2013. Τι προβλέπεις;

«Θεωρώ ότι ακόμα είναι νωρίς να προβλέψουμε τι θα γίνει. Ακόμα είμαστε λίγο επηρεασμένοι από τη χθεσινή (23/03) νίκη. Σίγουρα, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία ότι καταφέραμε και κερδίσαμε τρεις φορές την Μπαρτσελόνα. Γιατί χάσαμε τον πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη έτσι όπως τον χάσαμε, που ειδικά στην επίθεση δεν παρουσιαστήκαμε καθόλου στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, ούτε και ο πιο αισιόδοξος δεν πίστευε πως θα κερδίζαμε σε τρία παιχνίδια στη σειρά την Μπαρτσελόνα. Όντως είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό από μόνο του, γιατί δείχνει την πραγματική δουλειά που κάναμε εδώ και καιρό. Από εκεί και πέρα, στο Final Four πιστεύω πως θα πάμε να παίξουμε χωρίς άγχος... Αυτό! Εάν έχουμε άγχος εμείς τι να πουν οι άλλες ομάδες που έχουν το τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Πάμε να παίξουμε δύο παιχνίδια πολύ καλά, πάμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κοιτάξουμε για το καλύτερο δυνατό».

-Υπάρχει μία φράση, μία στιγμή από τη φετινή σεζόν που είναι τώρα στο μυαλό σου και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φθάσει εδώ που είναι σήμερα;

«Κοίτα, είναι πολλά μικρά πράγματα τα οποία θυμάσαι. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο συγκεκριμένο. Θυμάμαι για παράδειγμα όταν είχε έρθει ο προπονητής (Σφαιρόπουλος) και είχε πει ότι αυτή η ομάδα πρέπει να «ξαναχτίσει» χαρακτήρα νικητή, κάτι το οποίο το είχε και το έχασε. Θεωρώ ότι κατά έναν βαθμό το έχουμε κάνει γιατί φέτος έχουμε κερδίσει πάρα πολλά παιχνίδια, τα οποία θεωρούνταν χαμένα, τα οποία καταφέραμε και τα γυρίσαμε στο τέλος και πήραμε πάρα πολλές μεγάλες νίκες. Από εκεί και πέρα, είναι πολλά πράγματα που γίνονται καθημερινά μέσω των συμπαικτών, του προπονητή, του σταφ γενικότερα, που ο ένας ενθαρρύνει τον άλλον, ο ένας προσπαθεί να πει κάτι διαφορετικό στον άλλον κι έτσι είναι η ομάδα ουσιαστικά».

-Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, άλλοι μία φορά ήταν εκστασιασμένοι χθες το βράδυ (23/04) στο ΣΕΦ. Αλήθεια, είναι και προσωπική απορία, έχουν εκφράσει ποτέ... μετάνοια που σε άφησαν να φύγεις εκείνο το καλοκαίρι για τη Μάλαγα και την Ισπανία;

«Γενικότερα, είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να κοιτάζω το παρελθόν. Και οι πρόεδροι δεν έχουν κάτι παρόμοιο. Κάποια πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο. Ακόμα και το χρόνο πίσω να γυρνούσα, που λέει ο λόγος, πάλι αυτή την επιλογή μου δεν θα την άλλαζα. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο, για κάποιο σκοπό και καλώς εχόντων των πραγμάτων επέστρεψα και βρέθηκα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια».

-Ο κόσμος του Ολυμπιακού σας έδωσε τεράστια ώθηση χθες (23/03). Πόσο σας βοήθησε;

«Χθες (23/04), πραγματικά ο κόσμος μας ήταν καταπληκτικός! Ακόμα κι όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 8-10 πόντους, πάλι ήταν εκεί για εμάς. Σίγουρα, καταλαβαίνουμε το άγχος του και στα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ που πήγαν μέχρι το τέλος και πάρα πολλοί καρδιοχτύπησαν! Εντάξει, όμως, με την Μπαρτσελόνα παίζαμε... Έτσι είναι αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε χαρούμενοι κι εμείς ως παίκτες που έφυγαν χαρούμενοι κι εκείνοι στο τέλος και με ένα χαμόγελο -γενικότερα- όλοι τους».

-Γιώργο είσαι ο... ανάδοχος της έκφρασης «πεταχτάρι», της μοναδικής σου κίνησης, το γνωστό hook shot. Αλήθεια, πως το ανέπτυξες και το εξέλιξες; Φοβόσουν παραδείγματος χάρη τα... άκρα των αντίπαλων ψηλών; Ή το συνέλαβε κάποιος προπονητής και εν συνεχεία το δούλεψες;

«Νομίζω ότι από μικρός μού άρεσε αυτή η κίνηση, την είχα, με βόλευε, μου έβγαινε αυτόματα να σουτάρω έτσι και το έκανα. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ούτε κάποιος προπονητής μου το είπε... Απλώς με βόλευε να σουτάρω έτσι, το δούλεψα και προσπαθώ να το βελτιώνω καιρό με τον καιρό».

-Το πρόγραμμα για τον «ήρωα» του τέταρτου και τελευταίου προημιτελικού τι έχει για σήμερα (24/04);

«Ξεκούραση, όλη μέρα σπίτι σήμερα και από αύριο πάλι προπόνηση γιατί έχουμε δύσκολη συνέχεια!».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ