2015-04-25 22:13:05
Φωτογραφία για Ηλεία: Εγκληματικό λάθος η καύση των απορριμμάτων
«Εγκληματικό λάθος» χαρακτηρίζει την ανεξέλεγκτη καύση των απορριμμάτων από τους πολίτες, ως «λύση» στο πρόβλημα της συσσώρευσής τους επί μήνες σε δημόσιους χώρους και στις γειτονιές του Πύργου και συνολικά του δήμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου.

Για πολλοστή φορά, τονίζει την ανάγκη για άμεση και πλήρη αποκομιδή, ενώ προειδοποιεί και για τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη καύση τους, ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Είναι γνωστό, ότι η καύση των πλαστικών τμημάτων των σκουπιδιών, προκαλεί την απελευθέρωση εξαιρετικά τοξικών ουσιών, ιδίως καρκινογόνων διοξινών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα υγείας τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Ακόμη και η καύση των υπολοίπων τμημάτων των απορριμμάτων, όπως το ξύλο, προκαλεί την άθροιση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα τα οποία μπορούν να βλάψουν τις αεροφόρους οδούς ιδίως σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα», αναφέρει στην ανακοίνωση του προς τους πολίτες ο Ιατρικός Σύλλογος, εξηγώντας πως, αυτή η «εγκληματική και ανεύθυνη πρακτική μπορεί να προξενήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι πολίτες ότι μπορεί να επιλύσει
. «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και όχι μόνο να αποφεύγουν τέτοιου είδους πρακτικές αλλά και να αποτρέπουν όσους από τον κοινωνικό τους περίγυρο καταφεύγουν σε αυτές».

Και σχολιαστική απολύμανση

Επιπρόσθετα ο Ιατρικός Σύλλογος, τονίζει την ανάγκη για, κατά προτεραιότητα, απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, που θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα, αλλά και την προσεκτική απολύμανση, χλωριούχα διαλύματα, όχι μόνο της εστίας εναπόθεσής τους αλλά και του προαύλιου τουλάχιστον χώρου των σχολείων.

Επιστολή τους Βουλευτές Ηλείας

Τέλος, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας, με ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές της Ηλείας, τους καλεί να ενημερώσουν τους πολίτες για τις ενέργειες τους,. «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ και εσείς ως άμεσα ενδιαφερόμενοι και εκλεγμένοι από τους πολίτες της πόλης Βουλευτές να πράξετε αναλόγως; Επιπλέον μήπως θα έπρεπε να συμβάλλετε με προτάσεις αλλά και να πιέσετε τους αρμόδιους για μία μόνιμη λύση του προβλήματος, ούτως ώστε να μην ξαναζήσει η πόλη τέτοια τραγική κατάσταση;

Με όλο το σεβασμό και την εκτίμησή μας, θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε είτε δημόσια είτε με όποιον άλλο τρόπο εσείς κρίνετε, για τις ενέργειες που έχετε αναλάβει ή σκέφτεστε να αναλάβετε, ούτως ώστε οι πολίτες του Δήμου να απαλλαγούν από αυτή τη σύγχρονη μάστιγα», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος στην ανοιχτή επιστολή, θυμίζοντας ότι ηδημόσια υγεία δεν έχει χρώμα, παρά μόνο δυσοσμία, υπανάπτυξη και αρρώστιες.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ