2015-04-26 15:27:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Νέα μέθοδος της τροχαίας για τα διπλοπαρκαρισμένα
Και ενώ η Πάτρα «στενάζει» από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η Τροχαία σε συνεργασία με τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς φαίνεται πως βρήκαν την λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου του διπλοπαρκαρίσματος: «Το σφύριγμα»!

Φαίνεται πως στο πλαίσιο της lightπολιτικής της κυβέρνησης για την αστυνομική αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων (από καταληψίες μέχρι αστυνόμευση στις πόλεις) επελέγη το... σφύριγμα για την απομάκρυνση των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων.

Το νέο μέτρο ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη και συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες. Από την Άμεση Δράση δίνεται εντολή σε τροχονόμους και δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες σε οδούς όπως Αγίου Ανδρέου, Κανακάρη, Μαιζώνος κλπ και να ... σφυρίζουν με ένταση και κατ' επανάληψη ώστε να «καθαρίζει» η πόλη

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί δίνουν εντολές να μην προχωρούν σε επίδοση κλήσεων αλλά σε σφύριγμα! «Μόνο σε περίπτωση που κάποιος μετά από αρκετά λεπτά δεν ανταποκρίνεται, παίρνει κλήση» λέει η εντολή.


Σύμφωνα με το νέο πλάνο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ούτως ή άλλως και κλήση να επιδοθεί σε κάποιον... το όχημα παραμένει διπλοπαρκαρισμένο οπότε ούτως ή άλλως η κυκλοφορία γίνεται... μετ' εμποδίων!

Είναι πάντως γεγονός ότι με το συνεχές σφύριγμα, η πόλη «άδειασε» εδώ και μερικά πρωινά από διπλοσταθμευμένα. Το ζήτημα είναι ... κατά πόσο οι αστυνομικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου σχεδίου. Υπάρχει προσωπικό; Βγαίνουν οι βάρδιες; ‘Η το μέτρο θα είναι προσωρινό και αποσπασματικό; Προς το παρόν πάντως οι παραβάτες οδηγοί γλιτώνουν τα πρόστιμα.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ