2015-04-26 22:18:17
Φωτογραφία για Tέλος στο νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ έβαλε ο ΠΑΣ
Τον... δάσκαλό του έχει βρει φέτος ο ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ. Μετά από τη νίκη με 3-0 στον πρώτο γύρο, η ομάδα των Ιωαννίνων έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Τούμπα, έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί του "Δικεφάλου" και δεν του επέτρεψε να επιστρέψει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Προηγήθηκαν με τον Τσάβες οι φιλοξενούμενοι, απάντησαν άμεσα με τον Περέιρα οι γηπεδούχοι. Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ με τον Νομπόα. Στους 61 βαθμούς η ομάδα του Γεωργιάδη, στην 5η θέση με 52 ο ΠΑΣ.

1ο ημίχρονο: Εξαιρετικό το πρώτο μέρος της αναμέτρησης για την 32η αγωνιστική της Super League στο γήπεδο της Τούμπας. Ανοιχτό ματς και από τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να είναι απόλυτος κυρίαρχος και τον ΠΑΣ να εφαρμόζει επιτυχημένα την τακτική των αντεπιθέσεων. Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη είπαν “καλησπέρα” με δοκάρι όταν στο 4’ ο Κουλούρης πίεσε και κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έστρωσε στον Νομπόα, ο οποίος έκανε το σουτ με τη μία αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι
. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκολάσα σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων και μετά από ένα τρίλεπτο πίεσης των φιλοξενούμενων με τρία συνεχόμενα κόρνερ ο ΠΑΣ αιφνιδίασε τελικά τον “Δικέφαλο” ανοίγοντας το σκορ. Στο 12’ ο Τσάβες είδε άδειο γήπεδο μπροστά του από τη δεξιά πλευρά, πάτησε περιοχή και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Ιτάνζ για το 0-1. Παρά τη ψυχρολουσία από το γκολ οι “ασπρόμαυροι” δεν πτοήθηκαν. Βγήκαν αμέσως μπροστά και δύο λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσια. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί απ’ όπου ο Περέιρα την έστειλε στα δίκτυα με κοντινή προβολή.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά ήταν καθολική. Η κατοχής της μπάλας ξεπέρασε το 70% και το παιχνίδι παιζόταν ουσιαστικά στο μισό γήπεδο. Στο 23’ ο Τζαβέλλας έστειλε άουτ την μπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 27’ οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” το 2-1 όμως, ο Βελλίδης είπε “όχι” μετά το σουτ εκτός περιοχής από τον Περέιρα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για το πρώτο ημίχρονο αφού παρά την κυριαρχία τους οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν εκ νέου την εστία του Βελλίδη.

2ο ημίχρονο: Καλός ο ρυθμός του ματς και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι παρέμεναν το “αφεντικό” όμως, με το πέρασμα του χρόνου ο ΠΑΣ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν όλο και πιο απειλητικός. Σε διάστημα δύο λεπτών ο ΠΑΟΚ απείλησε δις (57’, 59’) με το επικίνδυνο γύρισμα του Γκολάσα και το σουτ του Περέιρα και στο 62’ ο Γεωργιάδης αποφάσισε να επιστρατεύσει από τον πάγκο τον Στέφανο Αθανασιάδη. Στο 62’ ο Σκόνδρας παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με τον Ιτάνζ να σώζει και λίγο αργότερα ο Μανιάς έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Κόστα έδιωξε σε κόρνερ. Στο 77’ ο Κλάους έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του ΠΑΣ όταν με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ ανέλαβε πρωτοβουλία, πίεσε την άμυνα του “Δικεφάλου” και στο 90’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φύγει με το “διπλό”.Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γιάκος έκανε το σουτ στην κίνηση και ο Κωνσταντινίδης έσωσε πάνω στη γραμμή. Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Γιάχο συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Που κρίθηκε: Στην τακτική των αντεπιθέσεων που εφάρμοσε η ομάδα του Πετράκη αλλά και στην αδυναμία των παικτών του Γεωργιάδη να μετουσιώσουν τη συντριπτική υπεροχή τους κυρίως στο πρώτο μέρος.

Παίκτης από “χρυσάφι”: Ο σκόρερ του ΠΑΣ, Κρίστιαν Τσάβες, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ βοηθούσε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του.

Η “σφυρίχτρα”: Καλή η διαιτησία του Θανάση Γιάχου και σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ