2015-04-29 23:23:36
Φωτογραφία για Άλλαξαν τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Προβιδάκη στο Αντισκάρι
Με αλληλοκατηγορίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου... με μαγκούρες, του άτυχου 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, πριν από ένα χρόνο στο Αντισκάρι ολοκληρώθηκαν οι απολογίες τους σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό των απολογιων των κατηγορούμενων αποτελεί η ανασκευή των όσων είπαν στην ανακρίτρια.

Τον 27χρονο βοσκό έδειξε ως υπεύθυνο για το θάνατο του Κώστα Προβιδάκη ο 34χρονος αδερφός που φέρεται να έλαβε μέρος στο περιστατικό αλλάζοντας έτσι τα όσα είπε στην απολογία του στον ανακριτή όταν είχε πάρει όλη την ευθύνη για το θάνατο του θύματος. Ο ίδιος υποστήριξε πως όταν συναντήθηκε με το θύμα αντάλλαξαν κουβέντες , κατέβηκε να ζητήσει τον λόγο και χτύπησε το αμάξι του. Στη συνέχεια πάλεψαν και ο Προβιδάκης πηρε την κατσούνα. Τότε, ο 27χρονος κατέβηκε από το αμάξι ,όπου ήταν με τον 25χρονο αδερφό του , και χτύπησε δύο φορές το θύμα στη συνέχεια ακολούθησε το γιο του θύματος και μετά επέστρεψε και χτύπησε ξανά τον 51χρονο.


Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είχε ζαλιστεί από τα χτυπήματα του Προβιδάκη και είχε πέσει κάτω τότε ο 27χρονος του φώναζε να γυρίσει στο αυτοκίνητο για να φύγουν από το σημείο.

Τέλος, την εμφάνιση του έκανε ο 25χρονος ο οποίος, οπως υποστηρίζει ο αδερφός του, τους φώναξε για ότι εγινε.

"Εγώ είδα το βοσκό μας να χτυπιέται με το θύμα, εκείνος με μία κατσούνα και το θύμα με τμήμα της κατσούνας.", είπε χαρακτηριστικά ο 34χρονος.

Σε ερώτηση της έδρας για το ποιος τελικά σκότωσε τον άτυχο Προβιδάκη ο 34χρονος απάντησε : "Δε ξέρω. Λυπάμαι και δεν ήθελα να συμβεί. Ίσως πέθανε και απο τα χτυπήματα."

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο 27χρονος βοσκός ο οποίος κατηγόρησε τα δύο αδέρφια για τον θάνατο του 51χρονου και δήλωσε πως φοβάται την οικογένεια τους και ζητάει προστασία από την αστυνομία για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Ο νεαρός βοσκός αναφέρθηκε μόνο στον μεγάλο αδερφό. Μάλιστα είπε πως του εταξαν πως θα ξεπουλήσουν τα πάντα για να πάρει ο ίδιος την ευθύνη. Ο βοσκός αρνήθηκε και τότε ο μεγάλος αδερφός του ζήτησε να μην μπλέξει στην υπόθεση τον 25χρονο αδερφό του γιατί αυτός δε σκότωσε κανέναν. Ο ίδιος υποστηριξε πως δεν ακουμπησε το θύμα αλλα μπορει να τον έσπρωξε όταν κατεβηκε από το αυτοκινητο για να τους χωρίσει.

Ειπε ωστόσο πως κυνηγησε το γιο του θυματος γιατί νευριασε για τον τροπο που τον αντιμετώπισε. Ο 27χρονος βοσκός ζήτησε συγγνωμη και είπε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προβιδάκη ενώ ζήτησε συγγνωμη και από τη δικη του οικογένεια ,που όπως είπε τους έχει διαλύσει.

Μετά γυρισε και είδε το αμαξι να εχει καβαλησει τις μπαρες και τα δυο αδερφια να ειναι πανω από το θύμα. " Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο,άκουσα τον εναν να λεει: "Eσυ αιματοβαψες τον αδερφό μου,τωρα θα δεις τι θα πάθεις"" , είπε ο βοσκος,χαρακτηριστικά. Τοτε, ο 34χρονος του ειπε να πάρει το αυτοκινητο και να "χαθεί" και εκεινος πήγε πίσω στη μάντρα. Αργότερα ομως επέστρεψε στο σημείο με αλλο όχημα.Τότε μόνο κατάλαβε, όπως είπε, οτι το θυμα ήταν νεκρό.

Στην απολογία του ο μικρότερος αδερφός, ο 25χρονος, κατέθεσε πως δεν έχει καμμια σχεση και πως ντρέπεται και λυπάται. Ο ίδιος υποστηριξε πως οταν πήγε το αμαξι είχε καβαλήσει τη μπαρα και ο βοσκός κρατούσε τη κατσούνα ενώ ο αδερφός του δε τον χτυπούσε. Ο Προβιδάκης είχε ακουμπίσει στη μπάρα και κάποια στιγμή έγειρε το κεφάλι του. Τότε ο ίδιος έβαλε τον αδερφο του στο αμαξι και επεστρεψε σπίτι για να καλέσει ασθενοφόρο. Μάλιστα, δήλωσε πως "τα έχασε" και μετάνιωσε που δεν έμεινε στο σημείο.

Κατα τη διάρκεια της δίκης ένταση σημειώθηκε και μεταξύ των συνηγόρων υπερασπισης , μεταξύ του συνηγόρου του 27χρονου βοσκού Γ. Στειακάκη και του συνηγόρου του 25χρονου Β. Κάβαλου.

Ακόμα,κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η αδερφή του αδικοχαμένου Προβιδάκη δεν άντεξε και λιποθύμησε με αποτελεσμα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 12 Μαιου.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ