2015-05-01 10:43:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Δυο συγκεντρώσεις σήμερα για την Εργατική Πρωτομαγιά
Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στην Πάτρα, καλούν Εργατικό Κέντρο και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Το εργατικό κέντρο οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10.00 το πρωί, το ΠΑΜΕ οργανώνει την δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Το Εργατικό Κέντρο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απευθύνει προσκλητήριο Ενότητας, Τιμής και Αγώνα προς όλους τους Εργαζόμενους, Ανέργους, Συνταξιούχους για να δώσουμε ένα Δυναμικό και Αγωνιστικό παρόν, με μαζική συμμετοχή μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας σήμερα στις 10:30 π.μ. τιμώντας την 1η Μάη, την Εργατική Πρωτομαγιά, όλους τους πρωτοπόρους αγωνιστές της Ελληνικής Εργατικής τάξης όπου θυσιάστηκαν για το 8ωρο και τη μόνιμη και πλήρη εργασία.


«Ο Αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων συνεχίζεται Δυναμικά και Αταλάντευτα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνουν για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην πλατεία Γεωργίου.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:

«Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΠΑΜΕ ξανά όπως κάνει εδώ και 16 χρόνια από τη γέννησή του, παίρνει την πρωτοβουλία παραμερίζοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό παλιό και νέο για να βγει δυναμικά μπροστά η εργατική τάξη με τις διεκδικήσεις της, τη φωνή της. Κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε εργάτης καλείται να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.»

Οι σημερινές κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ