2015-05-02 01:44:05
Φωτογραφία για Όταν άνθρωπος και φύση γίνονται ένα
«Κοίταξες προσεκτικά; Πάρε το χρόνο σου. Ξόδεψε μερικά παραπάνω λεπτά και... θα ανακαλύψεις πολλά περισσότερα από ένα όμορφο τοπίο. Διατήρησε το μυαλό σου ανοιχτό και ανακάλυψε τη νέα ζωή...Η μεταμόρφωση της ανθρώπινης φύσης εντυπωσιάζει από αμνημονεύτων χρόνων. Άλλωστε για περισσότερα από 2000 χρόνια, οι διαφορετικές εκφάνσεις των τεχνών προσπαθούν να ανακαλύψουν διάφορους τρόπους για να το επιτύχουν εφόσον η ενότητα και η ταυτόχρονη αντίθεση της ανθρωπότητας με τη φύση παραμένει ένα επίκαιρο θέμα».

Το πρότζεκτ «Μεταμόρφωση» εγκαινιάστηκε από τις γερμανίδες φωτογράφους Laila Pregizer και Uwe Schmida, οι οποίες πειραματίζονται με την αρμονική ενσωμάτωση του ανθρώπινου στοιχείου σε φυσικά περιβάλλοντα, με την βοήθεια δύο διάσημων body painters, του Léonie Gené, από το Αμβούργο και του γερμανού Joerg Duesterwald.

Από τα μέσα του 2008 συνεργάζονται, ενσωματώνοντας, με τη βοήθεια του body painting, και εν συνεχεία φωτογραφίζοντας ανθρώπινα σώματα σε φυσικά τοπία κάθε εποχή του χρόνου. Η μεταμόρφωση μάλιστα είναι τόσο επιτυχημένη σε μερικές περιπτώσεις που σε κάνει να αναρωτιέσαι ή και να ψάχνεις αρκετά για να μπορέσεις να διακρίνεις που κρύβεται η «ζωή» στην εικόνα. Εσείς μπορείτε να διακρίνεται το καμουφλαρισμένο σώμα;
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ