2015-05-03 10:00:05
Φωτογραφία για «ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ!»
Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά είπε:

Για τον αγώνα και τη νίκη του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι. Πήγε σε προσεκτικές επιθέσεις. Δεν έδωσε το περιθώριο στον Παναθηναϊκό να τρέξει όπως έκανε σε άλλα παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο κάλυψε πολύ καλά και τον Μπατίστα με παγίδες. Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εύστοχος από τα 6,75. Ο Ολυμπιακός πήρε βοήθειες από τον Μάντζαρη επιθετικά και αμυντικά. Αυτός έδωσε το έναυσμα για να πάρει το προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Βοήθησαν πολύ και οι Πρίντεζης, Σπανούλης, Ντάρντεν».

Για το αν ρίσκαρε τα σουτ του Ντάρντεν ο Παναθηναϊκός:

«Ο Ντάρντεν ήταν πιο αποδοτικός όταν άνοιξε το παιχνίδι. Πρέπει να βλέπουμε το πως χρίζεται το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός έχει και τον Λοτζέσκι που είναι περισσότερο επιθετικός. Ο Ντάρντεν είναι πιο αμυντικός. Παίζει με πλάτη και είναι διαφορετικός από τον Λοτζέσκι. Ο προπονητής έχει την άνεση να χρησιμοποιεί διαφορετικό παίκτη ανάλογα της εξέλιξης του ματς».


Για τον Παναθηναϊκό:

«Ήταν επιθετικό και αμυντικό το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Αν παίξεις καλή άμυνα θα ανοίξεις το ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός δεν το είχε αυτό παρότι είναι ένα στοιχεία στο οποίο στηρίζεται. Ο Ολυμπιακός το διάβασε πολύ καλά το ματς. Έκανε διαγώνια ή ενδιάμεση πάσα και είδαμε Πρίντεζη και Μάντζαρη να σκοράρουν από τις γωνίες.

Το διάβασε πολύ καλά, είτε είχε μονό είτε διπλό παίκτη στην αδύνατη πλευρά. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα ρυθμού και αιφνιδιασμού. Δεν τα είχε σήμερα και δε σκόραρε. Δεν του έδωσε αυτή τη δυνατότητα ο Ολυμπιακός με την επίθεσή του».

Για την απουσία του Γκιστ στον Παναθηναϊκό:

«Δεν είναι εύκολο. Όταν μαθαίνεις τόσο αργά ότι δεν παίζει, πρέπει σύντομα να αναπροσαρμόσεις τα πλάνα σου ως προπονητής. Ο Γκιστ θα μπορούσε να δυσκολέψει το έργο του Ολυμπιακού, με αλλαγές, ενέργεια στην άμυνα και κατ” επέκταση στην επίθεση. Έπαιξε ρόλο η απουσία του γιατί δεν έχει και πολλές λύσεις ο Παναθηναϊκός. Μια τέτοια σημαντική απουσία παίζει ρόλο».

Για τις διαφορές του Ολυμπιακού σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ:

«Ο Ολυμπιακός ήρθε με ψυχολογική φόρα από την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Ο Μάντζαρης έκανε πολύ καλή δουλειά. Ήταν εκπληκτικός με την Μπαρτσελόνα και συγκλονιστικός σήμερα. Έβαλε τα σουτ, έπαιξε άμυνα και βοήθησε τον Πρίντεζη. Έδωσε πολλές λύσεις ώστε να ξεμπλοκάρει ψυχολογικά ο Ολυμπιακός. Στη συνέχεια βρήκε ρυθμό ο Σπανούλης. Επίσης, ήταν καλοί ο Πρίντεζης και ο Σλούκας.

Ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος. Θέλανε οι παίκτες του και προσπαθούσαν, αλλά ήταν άστοχοι. Αυτή ήταν η διαφορά σε σχέση με τα άλλα ματς. Τα πολλά άστοχα σουτ του Παναθηναϊκού, τα οποία αν έμπαιναν θα έδιναν ψυχολογία και θα ασκούσαν πίεση στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έπαιξε για αρκετά λεπτά με πέντε ουσιαστικά “κοντούς”, τους Αγραβάνη και Πρίντεζη στο “4” και στο “5”. Αυτό βοήθησε στην άμυνα και στις αλλαγές, δεδομένης της απουσίας του Γκιστ και της αλλαγής του Μπατίστα, λόγω κούρασης.

Επιπλέον, έπαιξε ρόλο η παγίδα του Ολυμπιακού στον Μπατίστα, η οποία τον ανάγκασε να βγάλει την μπάλα έξω και τα σουτ δεν μπήκαν. Ίσως δυσκολία του Παναθηναϊκού να βγάλει αιφνιδιασμούς δεν του έδωσε την ευκαιρία να παίξει το παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός δεν έδωσε το εύκολο καλάθι. Γύριζε γρήγορα πίσω και μάρκαρε την επίθεση του Παναθηναϊκού».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ