2015-05-03 16:28:05
Φωτογραφία για Πεντάγωνο και Ινδία μαζί στο ελαφρύ μαχητικό Scorpion;
Με γοργά βήματα προωθείται η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ–Ινδίας. Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Νέο Δελχί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογραφεί μνημόνιο προώθησης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και της τεχνολογίας.

Βάσει της συμφωνίας αυτής οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στην από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή οπλικών συστημάτων, στην Ινδία. Οι Αμερικανοί αναμένεται να προσφέρουν στην Ινδία τα ελαφρά μαχητικά-αναγνωριστικά Scorpion της Textron AirLand. Ο στρατάρχης Αρούπ Ράχα, αρχηγός της ινδικής Αεροπορίας, έχει δηλώσει πως υπάρχει ενδιαφέρον για το Scorpion καθώς δεν διαθέτει αεροσκάφη τακτικής αναγνώρισης-επιτήρησης.

ΗΠΑ και Ινδία θα αποφασίσουν, επίσης, για την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, αλλά και για την ανταλλαγή πληροφοριών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τέλος, αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την ανάληψη κοινών ναυτικών επιχειρήσεων.


Στις 28 Απριλίου, άλλωστε, συνεδρίασε στο Δελχί μια μεικτή επιτροπή στρατιωτικών αναλυτών των δύο χωρών. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος δήλωσε πως έχουν ξεκινήσει συζητήσεις επί 77 διαφορετικών πρωτοβουλιών.

Κατά την επίσκεψη Κάρτερ θα υπάρξουν συζητήσεις και σχετικά με τη μεταφορά αμερικανής αμυντικής τεχνογνωσίας στην Ινδία. Ειδικότερα θα υπάρξουν συζητήσεις σχετικά με το drone AeroVironment RQ-11 Raven και την παράδοση 11 μεταγωγικών C-130J-30 στην Ινδία. Οι δύο χώρες συζητούν επίσης την από κοινού ανάπτυξη ενός υβριδικού κινητού συστήματος παραγωγής ενέργειας και την παραγωγή στολών ραδιοβιολογικής, χημικής προστασίας.

Εξάλλου κοινές επιτροπές που ήδη εργάζονται από τις αρχές του 2015, σχεδιάζουν την από κοινού ανάπτυξη αεροπορικών κινητήρων και ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων εκτόξευσης αεροσκαφών από αεροπλανοφόρα. Τέλος, ο Κάρτερ αναμένεται να προτείνει στην Ινδία την πώληση 22 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache και 15 ελικοπτέρων βαρέων μεταφορών CH-47F Chinook.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ