2012-05-04 16:31:07
Φωτογραφία για Λαϊκισμός ή υπευθυνότητα;
του Μηταλίδη Κίμωνα, οικονομολόγος

Λίγες μόλις ώρες έμειναν ως το άνοιγμα της κάλπης και τη λαϊκή ετυμηγορία, τα ψέματα τελείωσαν για όλους.

Είναι αναμφίβολα η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, αλλά ως την επόμενη. Ούτε η συντέλεια θα έρθει την Κυριακή το βράδυ ούτε η Ελλάδα θα χαθεί από το χάρτη.

Δυστυχώς για τους κινδυνολόγους – καταστροφολόγους η Ελλάδα θα σταθεί για άλλη μια φορά στα πόδια της, η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα ατενίσει περήφανα το αύριο που ήδη ξεκίνησε και μας περιμένει. Θα τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές. Θα τα καταφέρουμε γιατί τίποτα δε μας χαρίστηκε αλλά και τίποτα δεν χαρίζουμε σε κανένα.

Σε μια εκλογική διαδικασία όπου όλοι έγιναν ξάφνου πατριώτες εμείς δηλώνουμε πως δε βάζουμε σε πλειστηριασμό την πατρίδα, γιατί η πατρίδα είναι πάνω από όλους μας. Η πατρίδα βρίσκεται μέσα στον καθένα και δεν εμφανίζεται κατά το δοκούν.


Την Κυριακή αποφασίζουμε χωρίς φόβο, με δημιουργικό θυμό, σκεφτόμαστε, δεν έχουμε το περιθώριο να μετανιώσουμε για άλλη μια φορά. Στέλνουμε δυνατά το μήνυμα σε όλους. Στέλνουμε στη βουλή ανθρώπους άξιους και ικανούς. Στέλνουμε στο σπίτι τους καιροσκόπους και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Επιλέγουμε αυτούς που ήταν και θα είναι δίπλα μας και δεν μπαίνουν στην πολιτική για να πλουτίσουν.

Δεν κάνουμε αυτοδύναμη την Ελλάδα, η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς και όλοι μαζί αλλά και ο καθένας χωριστά μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε το σκηνικό.

kimonmitalidis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ