2015-05-05 21:59:15
Φωτογραφία για Στις 11 Μαΐου θα μάθουμε το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη!
Το Eurogroup της 11ης Μαΐου θα είναι απόλυτα καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης Αυτό υποστηρίζει ο αρθρογράφος του BBC, Ρόμπερτ Πέστον, σε άρθρο του σημειώνοντας ότι αυτή είναι η άποψη που εκφράζουν αρκετοί υπουργού της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Πέστον κορυφαίοι αξιωματούχοι του ανέφεραν ότι η Γερμανία έχει χάσει την υπομονή της, ακόμη, και την όποια καλή θέληση είχε για την Ελλάδα.

Στην Ευρωζώνη, σημειώνει ο αρθρογράφος, έχει εμφανιστεί μια περίεργη συμμαχία μεταξύ μινιμαλιστών και μαξιμαλιστών αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα. Οι μινιμαλιστές θεωρούν ότι η ζώνη του ευρώ διαθέτει τα κατάλληλα «μαξιλάρια» και έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Από την άλλη πλευρά οι μαξιμαλιστές ευελπιστούν ότι, για να διασφαλιστούν οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωζώνης θα εφαρμόζονται, επιθυμούν μέσω Grexit να δημιουργήσουν ένα «φόβητρο» που μπορεί να τρομάξει πολιτικούς και πολίτες.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να δοθεί η εντύπωση σε λαϊκίστικα κόμματα (Podemos, Λε Πεν) πως μπορεί κάποιος να μη συμβαδίσει με τους κανόνες της Ευρωζώνης και να έχει αποτελέσματα.

«Πότε θα μαθαίναμε εάν ήταν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ; Την επόμενη Δευτέρα στη Σύνοδο του Eurogroup εάν φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δεν ξεμείνει από χρήματα μέχρι τότε» καταλήγει ο Πέστον. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ