2015-05-06 21:47:36
Φωτογραφία για ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ... ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ!
Εκτός του Ματιέ Ντοσεβί στην ιστοσελίδα «footmercato.net» έδωσε συνέντευξη και ο Αρτούρ Μασουακού, με τον αριστεροπόδαρο αμυντικό του Ολυμπιακού να τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δε μετανιώνει για την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα και τον Θρύλο!

Αναλυτικά είπε:

«Κάναμε όλοι μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσουμε τον τίτλο ο οποίος είναι ο πρώτος για εμένα. Δεν είναι λίγο να παίρνεις πρωτάθλημα στα 21 σου χρόνια. Τώρα δεν θέλω να σταματήσει αυτό, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες ως το τέλος. Ήταν μία καλή χρονιά συνολικά για εμένα με επιτυχίες. Σημείωσα μάλιστα και το πρώτο μου γκολ στο Champions League, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Είμαι χαρούμενος για αυτό!

Ήρθα εδώ για να παίξω και δεν μετανιώνω για την επιλογή μου. Υπάρχουν μόνο θετικά πράγματα για εμένα σε αυτή τη σεζόν. Το να παίζεις στον Ολυμπιακό είναι κάτι το... τρελό! Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, αλλά ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα είναι σαν την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Είναι η ισχυρότερη ομάδα στην Ελλάδα και κάθε χρόνο παίζει στο Champions League και αυτό λέει πολλά. Δεν υπάρχει κανένα θέμα πίεσης για εμένα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και παίζω σε μία μεγάλη ομάδα και είναι λογικό να υπάρχει πίεση, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μου αρέσει».


Όσον αφορά την παρουσία αρκετών Γάλλων ποδοσφαιριστών στην ομάδα, αλλά και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι έπαιξε μαζί με τον Ερίκ Αμπιντάλ, τόνισε: «Είναι πάντα πιο εύκολο να έχεις ανθρώπους τους οποίους γνωρίζεις και μιλούν την ίδια γλώσσα με εσένα, βοηθάει αυτό στην προσαρμογή σου σε μία ξένη χώρα. Σίγουρα είναι πάντα καλύτερο να γνωρίζεις να ότι θα έχεις γύρω σου Γάλλους συμπαίκτες όταν αγωνίζεσαι στο εξωτερικό, ήξερα από πριν τον Ντοσεβί, ενώ και ο Ερίκ Αμπιντάλ μου πρόσφερε πολλά! Το ότι έπαιξα μαζί του ήταν απλά ευτυχία για εμένα! Είναι πραγματικά σημαντικός στον κόσμο του ποδοσφαίρου και με βοήθησε αρκετά».

Για την αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν, είπε ο Μαζουακού: «Δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί την ομάδα ο κύριος Περέιρα γιατί ήρθε στα μέσα της χρονιάς, μετά την αλλαγή προπονητή τον Ιανουάριο αφού πριν ήταν μαζί μας ο κύριος Μίτσελ. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε όσο πιο επαγγελματίες γινόταν, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα, για να βοηθήσουμε τον καινούργιο μας προπονητή.

Δεν κάναμε περίπατο στο πρωτάθλημα γιατί ΠΑΟΚ και ΠΑΟ προσπάθησαν να μας εκτροχιάσουν, αλλά εμείς προσπαθήσαμε να τελειώσουμε τη σεζόν όσο πιο γρήγορα γίνεται νικώντας τους αγώνες που είχαμε και αυτό πήγε καλά».

Για τα αίσχη της Λεωφόρου στο ματς με τον ΠΑΟ, σχολίασε: «Ειλικρινά το ντέρμπι της Αθήνας ήταν όπως στη Γαλλία στα Βόρεια ντέρμπι που έχουμε. Εδώ είναι πραγματικά ένα τρελό παιχνίδι. Μερικές φορές είναι συγκλονιστικό, ακόμη και αν γνωρίζουμε από πριν την ατμόσφαιρα που θα βρούμε. Οι αρχές προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο στους οπαδούς μετά τα όσα έγιναν. Η χρήση καπνογόνων είναι συχνή και προσπαθούν να το περιορίσουν αυτό για να έχουν πιο ήσυχους αγώνες στις κερκίδες.

Δεν υπάρχει φόβος, ξέρουμε ότι αυτά που γίνονται για να μας βγάζουν εκτός συγκέντρωσης. Οι έλεγχοι όμως δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί και θα πρέπει περισσότερο να ασχοληθούμε με αυτό ώστε να αποφύγουμε κάποιο άσχημο περιστατικό. Ζουν για αυτά τα ματς, αλλά μας πέταξαν καπνογόνα και πέτυχαν έναν παίκτη της ομάδας μας. Είναι μερικές φορές σοκαριστικό παρότι γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα σε τέτοια ματς της Ελλάδας».

Σε ερώτηση για τον επερχόμενο τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη, τόνισε: «Έχουμε τον τελικό του Κυπέλλου σε λίγες ημέρες και θέλω να πάρω το δεύτερο τρόπαιό μου και το νταμπλ θα είναι πολύ ωραίο για εμένα και την ομάδα».

Για το κλειδί της κατάκτησης του τίτλου, απάντησε: «Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες με το νούμερο 10. Έχει... κάτι αυτός ο παίκτης, έχει πολύ καλή τεχνική και μας έδωσε πολλούς βαθμούς με δικές του ενέργειες. Σημείωσε 17 γκολ και μας έδωσε πολλές ασίστ. Επίσης ο Κώστας Μήτρογλου είναι μία... αλεπού των γηπέδων! Και ο Ρομπέρτο έχει πολλές αρετές και το απέδειξε αυτό στο Champions League κόντρα στη Γιουβέντους».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ