2023-10-20 07:30:03
Φωτογραφία για Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Ρένια Λουιζίδου υπόσχονται πολύ γέλιο και φονικές ατάκες στους “Φόνους Στο Καμπαναριό”!



Ένα ανατρεπτικό ντουέτο ηθοποιών θα δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της θεϊκής κωμωδίας του Alpha “Φόνοι Στο Καμπαναριό” καθώς Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και Ρένια Λουιζίδου συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μία ολοκληρωμένη σειρά.

Οι “Φόνοι στο Καμπαναριό” κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21:00 στον Alpha και οι Ελισάβετ Κωνσταντινιδου και Ρένια Λουιζίδου υποδύονται την Ηγουμένη Μαρία και την Αδερφή Αρσινόη αντίστοιχα ή αλλιώς το ντουέτο Σέρλοκ Χολμς και Δόκτωρ Γουάτσον σε θηλυκή μορφή, με ενδυμασία Μοναχών.



Ηγουμένη Μαρία

Ποτέ πριν δεν υπήρξε τόσο χαρισματική ηγουμένη στο κοινόβιο της Αγίας Θεοδούλης. Η ιερατική κοινότητα στάζει μέλι όταν αναφέρεται σ’ εκείνη: «Σίγουρα θ’ αγιάσει», σιγομουρμουρίζουν στα πηγαδάκια οι ρασοφόροι και πίνουν νερό σ’ όνομά της. Έχει αναλάβει τη διοίκηση της μονής τα τελευταία δέκα χρόνια και τη διευθύνει με σύνεση και πραότητα

. Όταν οι μοναχές ξεφεύγουν απ’ το πρωτόκολλο, αντί να πίπτει «καμπάνα», μοιράζει συγχωροχάρτια: «Η συγχώρεση είναι ανώτερη της τιμωρίας» λέει και ξαναλέει. Ο Χριστός δεν ήταν από πάντα ο «έρωτας» της ζωής της. Επέλεξε τη μοναστική ζωή πριν 27 χρόνια αλλά στις αδελφές της δεν έχει αποκαλύψει ποια ήταν πριν πάρει τον δρόμο του Θεού. Μέχρι να βρεθεί η σορός του άγνωστου νεαρού στη μονή ήταν γαλήνια κι ευτυχισμένη. Από εκεί κι έπειτα ξεκινά ο Γολγοθάς της αφού αποφασίζει να κάνει μυστική έρευνα για να διαλευκάνει το μυστήριο του φόνου κι έτσι μετατρέπεται από στωική κι αφοσιωμένη καλόγρια σε ριψοκίνδυνη κι αδίστακτη ντετέκτιβ. Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, θα αποδεχθεί το παρελθόν της και θα σταματήσει, επιτέλους, να κρύβεται.



H Ελισάβετ Κωνσταντινίδου δήλωσε σχετικά με τον ρόλο της: «Είναι εκ προοιμίου πρόκληση για εμένα το ότι ντύνεσαι το ρούχο της μοναχής και δη της Ηγουμένης. Πως ζει, πως κινείται, πως νιώθει, όλα αυτά τα βλέπω σαν πρόκληση γιατί μου είναι άγνωστα»



Αδερφή Αρσινόη

Αρχιδιακόνισσα της μονής και δεξί χέρι της ηγουμένης. Παλαιών αρχών, αυστηρή μ’ όλες τις αδερφές και πρωτίστως με τον εαυτό της, στον οποίο δε συγχωρεί το παραμικρό. Ισχυρογνώμων σε σημείο που σκάει γάιδαρο, θέλει να περνάει συνέχεια το δικό της και να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Συχνά κάνει ξαφνικές εφόδους στα κελιά των μοναχών για να ελέγξει αν τηρούνται όλα κατά γράμμα. Εύθικτη και παρορμητική, «τα παίρνει» στο κρανίο με ψύλλου πήδημα και θυμώνει και με τον αέρα που αναπνέει. Πίσω, ωστόσο, απ’ την πανοπλία της δυναμικής μοναχής κρύβει μία ευαίσθητη και συμπονετική ψυχή. Παρόλο που πασχίζει να φτάσει στην…Καθ’ ομοίωση, κουβαλά ένα βεβαρημένο παρελθόν που την καταδιώκει σαν Ερινύα. Με την ανακάλυψη του πτώματος η εμπιστοσύνη της κλονίζεται και βλέπει εχθρούς ανάμεσα στις αδελφές… Μέχρι που γίνεται Δόκτωρ Γουάτσον στον Σέρλοκ της ηγουμένης. 



Επειδή δεν έχει κανένα κοινό με το ρόλο της Αδερφής Αρσινόης, η Ρένια Λουιζίδου γοητεύτηκε από αυτόν: «Σπάνια με ελκύουν οι ρόλοι με τους οποίους βρίσκω κοινά στοιχεία, συνήθως με γοητεύουν οι αντιθέσεις και με την αδερφή Αρσινόη έχουμε πολλές! Και μόνο το γεγονός ότι έχει επιλέξει τη μοναστική ζωή, θα ήταν αρκετό. Είναι ένας ρόλος που δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχω κάνει στο παρελθόν».



Οι “Φόνοι Στο Καμπαναριό”, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου (Στο Παρά 5, Είσαι Το Ταίρι Μου, Εγκλήματα κ.α) και σενάριο των Νίκου Τσιάμη, Νίκου Μήτσα και Παναγιώτη Χριστόπουλου, έρχoνται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 21:00 στον Alpha, με «φονικές» ατάκες και γέλια μέχρι «θανάτου»!



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ