2015-05-06 21:55:06
Φωτογραφία για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ - Αυτά είναι τα νέα όπλα της Ρωσία μετά από ανακοίνωση... [photo]
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας... Ντμίτρι Μεντβέντεφ ονόμασε «ομορφούλη» το νέο άρμα μάχης Т-14 με ερπυστιοφόρο πλατφόρμα "Armata".

"Το πλήρωμα είναι υπό ένα ισχυρό θώρακα και όλος ο οπλισμός είναι στο ακατοίκητο μαχητικό τμήμα. Ομορφούλης", έγραψε ο Ρογκόζιν στο δικό του microblog στο Twitter.

Το βασικό χαρακτηριστικό του άρματος μάχης Т-14 "Armata" είναι ο ακατοίκητος πύργος: το πλήρωμα διαχειρίζεται το όπλο με τηλεχειριστήριο, ενώ βρίσκεται σε απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα. Το άρμα είναι εξοπλισμένο με μοναδικό σταθμό ραντάρ ο οποίος μπορεί ταυτόχρονα να ελέγχει μέχρι 40 επίγειους και 25 εναέριους στόχους σε ακτίνα των 100 χιλιομέτρων.

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα του και σε κοινωνικές δικτυώσεις τις φωτογραφίες των ολοκαίνουργιων και προοδευτικών δειγμάτων τω στρατιωτικών μηχανημάτων τα οποία θα συμμετάσχουν στην Παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα στις 9 Μαΐου. Ανάμεσά τους εκτός από το άρμα μάχης Т-14 "Armata" θα είναι:


Το "Kurganets-25" — πρώτο ρωσικό ελαφρύ τεθωρακισμένο το πλήρωμα του οποίου θα βρίσκεται σε απομόνωση από το τμήμα με όπλα και πυρομαχικά. Είναι εξοπλισμένο με προστασία τμημάτων η οποία μπορεί να αλλάξει με βάση τις υποθέσεις που εκτελούνται. Ο θώρακας του μαχητικού μηχανήματος συμπληρώνεται με νέο σετ ενεργού προστασίας η οποία είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τα αντιαρματικά βλήματα που διαπερνούν το θώρακα.

Το ερπυστιοφόρο "Bumerang" στο μέλλον θα γίνει βάση του πεζικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού αντικαταστήσει το πιο διαδεδομένο BTR-80.

Το αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού "Koalitsia-SV" δεν έχει παρόμοιο στον κόσμο. Προορίζεται για την αποτροπή των δυνάμεων του εχθρού, των στρατιωτικών οχημάτων του και των οχυρωμάτων.

Το "Koalitsia-SV" είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη συσκευή ηλεκτροδότησης, με μέσα διασφάλισης της άνετης διαμονής του πληρώματος, με συστήματα της δορυφορικής πλοήγησης, της κρυφής μετάδοσης δεδομένων και επικοινωνιών, καθώς και με αποτελεσματικά συστήματα απεικόνισης πληροφοριών για το πλήρωμα.

Το σύστημα είναι σε θέση να χτυπά στόχους σε απόσταση έως 70 χιλιόμετρα.

Το αντιαρματικό σύστημα "Kornet-D" είναι αποτέλεσμα ενός βαθιού εκσυγχρονισμού του συστήματος "Kornet" που βρίσκεται στον οπλισμό από το 2009.

Στο "Kornet-D" χρησιμοποιείται το οπτικοηλεκτρονικό σύστημα στόχου με τηλεθερμική διόπτρα με τηλεοπτικές κάμερες υψηλής ανάλυσης και τη θερμική διόπτρα της τρίτης γενιάς, το ενσωματωμένο αποστασιόμετρο λέιζερ και το κανάλι λέιζερ του στόχαστρου των πυραύλων.

Το σύστημα είναι σε θέση θα αποτρέπει τις θέσεις του πυρός του εχθρού και την αεροπορία του εχθρού, να πυροβολεί τον έναν στόχο με δύο πυραύλους και νασπάει το θώρακα πάχους 1300 χιλιοστά.

Στην στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα θα συμμετάσχουν πάνω από 16,5 χιλιάδες στρατιώτες, 194 μονάδες στρατιωτικών μηχανημάτων, καθώς και 143 ελικόπτερα και αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού, η παρέλαση για τα 70 χρόνια της λήξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στη Μόσχα θα γίνει η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας.

Όπως είπε, το βασικό μέρος των μηχανημάτων τα οποία θα δείξουν στις 9 Μαΐου, είναι σύγχρονα δείγματα τα οποία δεν τα έχει δει κανένας μέχρι στιγμής.

Η παρέλαση των μηχανημάτων θα αρχίσει με τις ιστορικές μονάδες της παρέλασης οι οποίες αποτελούνται από τα άρματα μάχης Т-34 και την αυτοκινούμενη συστοιχία πυροβολικού Su-100.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ