2015-05-07 15:15:42
Φωτογραφία για Έρχεται ή αποφεύγεται τελικά το ποδοσφαιρικό Grexit;
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελικές τοποθετήσεις των βουλευτών για το αθλητικό νομοσχέδιο προτού αυτό τεθεί προς ψήφιση σήμερα το απόγευμα (7/5) στη Βουλή Το ποδοσφαιρικό Grexit, σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή απομακρύνεται, καθώς όπως είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, απαντώντας στο Γεράσιμο Γιακουμάτο, δέχεται να κάνει τη νομοτεχνική ρύθμιση στο άρθρο 15 και στο επίμαχο σημείο με τις «εσωτερικές υποθέσεις» (-«…λαμβανομένου υπόψη ότι η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις εσωτερικές υποθέσεις ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους» αναφέρει το επίμαχο σημείο).

«Πρόκειται για μία έκφραση που εννοιολογικά δεν αλλάζει το νόημα. Εμείς θα το εντάξουμε με νομοθετική βελτίωση για να μην υπάρξει καμία σκιά. Η Κυβέρνηση ούτε επιδιώκει ούτε επιβουλεύεται το αυτοδιοίκητο οποιασδήποτε ομοσπονδίας.

Οι ομοσπονδίες πρέπει να αυτοδιοικούνται, αλλά κανένας στην Ελλάδα δεν είναι υπερπάνω της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, του Συντάγματος και των νόμων», είπε ο κ. Κοντονής.


Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του gazzetta.gr, το ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύει ολοταχώς προς αποβολή από τις διεθνείς διοργανώσεις, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οριστικό γεγονός πρέπει να θεωρείται το GREXIT, δεδομένου ότι ο Σταύρος Κοντονής επέλεξε να αγνοήσει τα όσα του ζήτησε η UEFA για τις διατυπώσεις στο άρθρο 15 παράγραφος 2 περί του αυτοδιοίκητου και να καταθέσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση με τις διατυπώσεις που δεν βρίσκουν “σύμφωνες” τις διεθνείς ομοσπονδίες.

Η διαδικασία της αποβολής του ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι η εξής: οι UEFA και FIFA θα περιμένουν να τους αποσταλεί μεταφρασμένος ο νέος νόμος του ελληνικού κράτους, μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας ψήφισής του. Οταν ο νόμος παραληφθεί μεταφρασμένος, θα συνεδριάσουν οι emergency committees των διεθνών ομοσπονδιών για να λάβουν την απόφαση της αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση πιθανότατα θα προκύψει στην διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ολα αυτά βεβαίως εφόσον ο νόμος ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων στη σημερινή συνεδρίαση. Διότι οι UEFA&FIFA δεν θα αποδεχθούν ως συμβατό με το καταστατικό τους τον νόμο αν αυτός δεν έχει την διατύπωση που ζήτησαν οι διεθνείς διοργανώσεις από τον υφυπουργό Αθλητισμού». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ