2015-05-09 15:12:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Που ξαναβρίσκουν στέγη οι παράτυποι μετανάστες
Σε παλιά βιομηχανοστάσια και εγκαταλελειμμένα κτίρια΄, όπως η ΑΒΕΞ και το ξενοδοχείο "Μωρέας" ξαναβρίσκουν στέγη στην Πάτρα, οι παράτυποι μετανάστες με μοναδικό στόχο, μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, να πραγματοποιήσουν το ταξίδι της ελπίδας στην Ιταλία. Οι ενδείξεις ότι το φαινόμενο όσο πάει και διογκώνεται κινητοποιούν τις αρχές, οι οποίες θέτουν σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σχέδιο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, που περιλαμβάνει έως και ελέγχους στο οδικό δίκτυο.

Μια πρώτη γεύση πήραν οι επιβάτες του ΚΤΕΛ Λευκάδας, οι οποίοι έπεσαν σε "μπλόκο" της ΕΛΑΣ, έξω από την Αμφιλοχία. Η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο, στο πλαίσιο του οποίου ζητήθηκαν ταυτότητες κι έντυπα ταυτοπροσωπίας από τους επιβαίνοντες. Καθώς όμως δεν προέκυψαν ζητήματα, οι αστυνομικοί ευαχρίστησαν για τη συνεργασία και ευχήθηκαν καλό ταξίδι.

Τα "μπλόκα" θα συνεχιστούν, καθώς η ΕΛ. ΑΣ θεωερεί ότι ένα μέρος της διακίνησης μεταναστών γίνεται με μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να μην δίνεται στόχος.


Σε ό,τι αφορά εξάλλου το νότιο Λιμάνι της Πάτρας θυμίζει ...αεροδρόμιο, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, από την άλλη όμως συνεχίζονται οι μεμονωμένες προσπάθειες με τους μετανάστες να τρυπώνουν και πάλι στα αμαξώματα των νταλικών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τα μέτρα αποτροπής εντός της λιμενικής ζώνης λαμβάνονται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας και εκτός της λιμενικής ζώνης από την ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Ασφαλείας (ΚΕΑ) του ΟΛΠΑ και τη συμμετοχή ιδιωτικής αστυνομίας.

Τελευταία προστέθηκε και πύλη ελέγχου πεζών που συνιστά σημαντικό βήμα στην βελτίωση των συνθηκών ασφαλειας.

Τα μέτρα ασφαλείας του ΟΛΠΑ, σε πρόσφατη ευρωπαϊκή επιθεώρηση, αξιολογηθήκαν ιδιαίτερα ικανοποιητικά προς τις απαιτήσεις του Σχεδίου Ασφαλείας Λιμένα (ΣΑΛ) και του Σχεδίου Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΣΑΛΕ).

"Το αυξανόμενο πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων αντιμετωπίζεται με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και την υλοποίηση των μέτρων ασφαλειας του ΣΑΛΕ και του ΣΑΛ του λιμένα. Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί αποτελεσματικά ένα καινοτόμο σύστημα ασφαλειας σε συνεργασία με το Υπουργειο,το ΚΛΠ την ΕΛ.ΑΣ και την εταιρεία φύλαξης του λιμένα" έχει δηλώσει ο Κώστας Πλατυκώστας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ