2015-05-10 19:43:07
Φωτογραφία για Ξεκινά και ανακύκλωση γυαλιού στην Ηλεία
Ένα ακόμα βήμα στην μείωση των απορριμμάτων του αλλά και στην επανάκτηση πολύτιμων υλικών από τα σκουπίδια κάνει ο δήμος Ήλιδας, ξεκινώντας τις επόμενες ημέρες την τοποθέτηση ειδικών μπλε κωδώνων για την ανακύκλωση γυαλιού. Οι ειδικοί αυτοί κάδοι αναμένεται να αρχίσουν να τοποθετούνται μόνο στο επόμενο δεκαήμερο σε κεντρικά σημεία της πόλης, κυρίως κοντά σε καταστήματα εστίασης, αλλά και στις παραλίες.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παναγιώτης Μαυρίκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξεκινάμε μια νέα δράση τοποθετώντας στην πόλη μας μπλε κώδωνες για την ανακύκλωση γυαλιού. Είναι μια δράση που εντάσσεται στο ίδιο πρόγραμμα με τους μπλε κάδους και θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και στην παραλία, κοντά σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν γυάλινα μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο γυάλινο είδος που μπορεί να ανακυκλωθεί».


Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρίκος συνέχισε: «Ο δήμος Ήλιδας και φυσικά οι δημότες του έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα της ανακύκλωσης. Έχουμε ήδη τους μπλε κάδους, τώρα θα έχουμε και τους κώδωνες για τα γυαλιά. Κάνουμε ανακύκλωση συσκευών σε ειδικό κοντέινερ στον όρχο των οχημάτων του δήμου. Έχουμε την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου λαδιού στα σχολεία. Πλέον δεν έχουμε πεταμένα λάστιχα γιατί τα βουλκανιζατέρ κάνουν ανακύκλωση, όπως κάνουν και τα συνεργεία στα λάδια, στις βαλβολίνες, στις μπαταρίες κ.α. Το μόνο που μας μένει είναι… τα κρεοπωλεία και τα ιχθυοπωλεία. Παρακαλούμε λοιπόν τους ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων να απευθυνθούν στις ειδικές εταιρείες που υπάρχουν για αυτά, ώστε να μην βλέπουμε υπολείμματα στους κάδους της πόλης και ειδικά στους κάδους της ανακύκλωσης».

Τέλος, σε ότι αφορά τη συμμετοχή του κόσμου στην ανακύκλωση ο κ. Μαυρίκος είπε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον κόσμο. Παρόλη την έλλειψη προσωπικού, το οκτάμηνο πρόγραμμα που δεν έχει βγει ακόμα, τις οφειλές που έχουμε από ανταποδοτικά τέλη και φτάνουν τις 550.000 ευρώ, ο κόσμος είναι πολύ συνειδητοποιημένος στο κομμάτι της καθαριότητας και της ανακύκλωσης και μας έχει βοηθήσει πολύ».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ