2015-05-11 08:15:11
Φωτογραφία για Οι κλέφτες του Λευκού Οίκου: Διάσημοι και μη παίρνουν ότι βρουν μπροστά τους σε κάθε επίσκεψη
Κάθε λεπτομέρεια ήταν προσεκτικά φροντισμένη, στο πρόσφατο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Αμπε, στο Λευκό Οίκο. Ομως, λίγο πριν σερβιριστεί το γλυκό, κάτι άλλαξε.

Οι σερβιτόροι εξαφάνισαν επιδέξια όλες τις θήκες για τις κάρτες, σε σχήμα αετού, από τα τραπέζια. Γιατί; Προκειμένου να μην μπουν σε πειρασμό οι καλεσμένοι να τις πάρουν μαζί τους φεύγοντας.

Κι όμως, παρότι βρίσκονται σε ένα τόσο εκλεπτυσμένο περιβάλλον, αυτό δεν εμποδίζει τους επισκέπτες να πάρουν κάτι μαζί τους φεύγοντας, κρύβοντας κάποιο αντικείμενο από το Λευκό Οίκο στις τσέπες, τις τσάντες τους ή όπου αλλού σκεφτούν. Αλλωστε, πόσες φορές θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν εκεί; Προφανώς αυτό αναρωτιούνται, όταν αποφασίσουν να φύγουν με ένα... αναμνηστικό.

Συνήθως βέβαια πρόκειται για μικροαντικείμενα, όπως βελούδινες πετσέτες με το προεδρικό σήμα, από το μπάνιο, ή φτηνά κουτάλια που νοικιάζει ο Λευκός Οίκος από κέτερινγκ, όταν κάνει μεγάλα πάρτι. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν κάνουν «φτερά» και κάποια πιο πολύτιμα αντικείμενα, όπως οι συγκεκριμένες θήκες για τις κάρτες με τα ονόματα των καλεσμένων, ή μικρά ασημένια κουτάλια και κομμάτια γυαλιού από τις απλίκες, στην τουαλέτα των γυναικών.


Ανάλογες... επιδρομές γίνονται και στο Air Force One. Τα πάντα που μπορούν να αφαιρεθούν, από ποτήρια μέχρι μαξιλαροθήκες έχουν καταλήξει σε τσέπες δημοσιογράφων, μελών του προσωπικού ή ακόμη και βουλευτές που κάποια στιγμή έχουν ταξιδέψει με το προεδρικό αεροσκάφος, σύμφωνα με την Washington Post.

Δεν είναι κάτι νέο, αφού αυτές οι «κλοπές» γίνονται από τότε που ο Λευκός Οίκος άνοιξε τις πόρτες του, ενώ κάποιοι κατά καιρούς είναι πιο θαρραλέοι, όπως εκείνοι που έχουν κόψει κομμάτια υφάσματος από κουρτίνες και έπιπλα. Μάλιστα, η τάση της Ελεανορ Ρούσβελτ να φιλοξενεί για τσάι εκατοντάδες ανθρώπους έδινε περισσότερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά όλα τα κεντημένα στο χέρι λευκά είδη με την προεδρική σφραγίδα.

Ακόμη και οι πιο διάσημοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντισταθούν. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με την Μπάρμπαρα Γουόλτερς, καθώς συζητήθηκε τόσο το γεγονός ότι... άρπαξε μερικές πετσέτες από το μπάνιο το 2012, που η Πρώτη Οικογένεια των ΗΠΑ της έστειλε ένα καλάθι με μικροπράγματα από το Λευκό Οίκο. «Είναι τόσο διασκεδαστικό όταν μας επισκέπτεται, γιατί πάντα προσπαθεί να κλέψει διάφορα πράγματα», είχε πει μερικούς μήνες αργότερα η Μισέλ Ομπάμα σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Μπάρμπαρα, μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις, όποτε το θέλεις», είχε προσθέσει.

Δεν είναι η μόνη. Η Μέριλ Στριπ έχει υποκύψει πολλές φορές σε αυτό τον πειρασμό. Αρχικά, πήρε κάποιες πετσέτες χεριών το 2011, ενώ τρία χρόνια αργότερα βρέθηκε ξανά στο Λευκό Οίκο, όταν μία άλλη καλεσμένοι άρχισε να κοιτάζει στο μπάνιο τις πετσέτες με την προεδρική σφραγίδα. «Πάρε μία, εγώ ήδη έχω βάλει στην τσάντα μου!», της είπε η Στριπ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ