2015-05-11 09:00:48
Φωτογραφία για Ποιος σας πετάει διαφημίσεις στον browser;
Κάποιος πληρώνεται κάθε φορά που κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση ή/και στην συνέχεια αγοράζετε κάτι από τον δικτυακό τόπο στον οποίο σας οδήγησε. Μπορεί μάλιστα να μην είναι μόνο ένας: μερίδιο εποφθαλμιούν όλοι όσοι εμπλέκονται στην διάχυση της διαφήμισης αυτής, με θεμιτά ή και με αθέμιτα μέσα, όπως τεκμηριώνει έρευνα που δημοσιεύει η Google. H έρευνα αφορά στα λεγόμενα συστήματα Ad Injection, διεξάγεται για πρώτη φορά και υλοποιήθηκε με την συνεργασία σειράς επιστημόνων αμερικανικών πανεπιστημίων.

er Μπορείτε να διαβάσετε την 17σέλιδη έρευνα (αρχείο PDF).Για την διάχυση των διαφημίσεων χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι, μεταξύ των οποίων, αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική (και επικερδής) η... ενέσιμη μορφή, τα λεγόμενα ad injection systems.

Όλα ξεκινούν από τον browser, εξηγεί η Google σε σχετική ανάρτηση στο GoogleOnlineSecurity. Οι επεκτάσεις που προσθέτουν κάποια χρήσιμη λειτουργία στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε για να επισκεφτούμε τον Παγκόσμιο Ιστό, θεωρούνται ως μια πόρτα για την είσοδο διαφημίσεων. 


Στην έρευνα που έγινε επί μήνες το 2014, εντοπίστηκαν 50.000 τέτοιες «μολυσμένες» επεκτάσεις και περισσότερες από 34.000 εφαρμογές που κάνουν μια... τονωτική ένεση διαφημίσεων στους browser των χρηστών. Στο 30% των περιπτώσεων, επρόκειτο για «κακόβουλο» λογισμικό -ένα προγραμματάκι που κλέβει τα στοιχεία εισόδου σε διαδικτυακούς λογαριασμούς, ή υποκλέπτει το ιστορικό και άλλα στοιχεία του χρήστη προς μεταπώληση. 

Συνολικά, το 5,1% των σελιδοπροβολών στα Windows και το ,34% των σελιδοπροβολών από Mac είχε υποστεί πλήγμα από κάποιο σύστημα «ενέσιμων διαφημίσεων».Το πρόβλημα είναι η διάδοση αυτού του λογισμικού και κάπου εδώ πιάνουν δουλειά οι «συνεργαζόμενοι» (affiliates) που υλοποιούν διάφορες τακτικές για να τα καταφέρουν, αφού πληρώνονται με το κλικ στις διαφημίσεις. Εργάζονται εντατικά για να τις προωθήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, ακόμα και με αθέμιτα μέσα, πακετάροντας το λογισμικό που θα σερβίρει τις διαφημίσεις με δημοφιλές, και δωρεάν διαθέσιμο λογισμικό για download. Η Google βρήκε τουλάχιστον 1.000 τέτοιους συνεργάτες και αναφέρει τους: Crossrider, Shopper Pro, and Netcrawler..

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ