2015-05-11 22:09:08
Φωτογραφία για Ταπί και ψύχραιμοι οι Έλληνας αλλά με...πρόοδο!
Για πρόοδο που έχει σημειωθεί αλλά πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν ακόμη κάνει λόγο το Eurogroup στο επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε, όπου ξεκαθαρίζει ότι η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα γίνει μόνο μετά από συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης.

«Το Eurogroup σήμερα αποτίμησε την κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών. Καλωσορίζουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα. Σημειώνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών εργασίας κατέστησε δυνατή μια επιτάχυνση και συνέβαλε σε μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα» αναφέρει το ανακοινωθέν της Συνόδου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

«Καλωσορίζουμε επομένως την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τη δουλειά τους με τους θεσμούς, με στόχο την επίτευξη μιας επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης εγκαίρως. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι η δήλωσή του της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις συνομιλίες» υπογραμμίζεται στη συνέχεια.


Το ανακοινωθέν κλείνει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ληφθεί απόφαση για παροχή έξτρα οικονομικής βοήθειας μέχρι να υπάρξει συμφωνία για την τρέχουσα αξιολόγηση: «Μόλις οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης το Eurogroup θα αποφασίσει για την αποδέσμευση των κεφαλαίων που εκκρεμούν βάσει της ισχύουσας διευθέτησης».

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ​, το νέο ραντεβού των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης θα γίνει «όταν οι θεσμοί πουν ότι είχαμε θετική κατάληξη»​.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης​ μίλησε για πολύ καλό κλίμα και για συμφωνία «που είναι τώρα πιο κοντά», ωστόσο επεσήμανε με νόημα πως η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλούς συμβιβασμούς αλλά αυτό δεν έχει οδηγήσει ακόμη σε συμφωνία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ