2015-05-11 23:51:10
Φωτογραφία για Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τη μετάδοση της ρωσικής παρέλασης απο το κανάλι της Βουλής
Έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, έχει προκαλέσει η απόφαση να μεταδοθεί απευθείας απο το Κανάλι της Βουλής η δίωρη παρέλαση στη Μόσχα για τη συμπλήρωση 70 ετών απο την ήττα του ναζισμού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Να σημειωθεί πως στην τελετή παρευρέθηκε και η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο κ Λεωνίδας Γρηγοράκος ζήτησε ενημέρωση για το κόστος της αποστολής, αλλά και της τηλεοπτικής μετάδοσης, ενώ το Ποτάμι -σε ειρωνική ανακοίνωση- σημειώνει:

«Βοήθειά μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Ποτάμι χαιρετίζει την κυβερνητική απόφαση να γίνει με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία. Μπορεί οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες να μην είχαν συμπεριληφθεί (από λάθος;) στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, εναρμονίζονται όμως απόλυτα με τις πανθομολογούμενα εύστοχες προτεραιότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.


Σημείωση: Θεωρούμε βέβαια δεδομένο ότι η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας θα τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προβολής από το κανάλι της Βουλής, εν ανάγκη να διακοπεί για λίγο η μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας».

Πάντως, η ελληνική εκπροσώπηση, καθώς και η απευθείας μετάδοση της τελετής έτυχε θερμής υποδοχής απο τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ρωσικό ειδησεογραφικό site σημειώνει χαρακτηριστικά πως η τηλεθέαση του καναλιού της Βουλής των Ελλήνων αυξήθηκε κατακόρυφα κατά τη ζωντανή μετάδοση της στρατιωτικής παρέλασης από την Κόκκινη Πλατεία, στις 9 Μαΐου. Έλληνας δημοσιογραφος του καναλιού που συμμετείχε στην προετοιμασία της μετάδοσης, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η τηλεθέαση του καναλιού τετραπλασιάστηκε.

«Για πρώτη φορά η ελληνική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά ολόκληρη την παρέλαση από την Κόκκινη Πλατεία. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση, για την επερχόμενη μετάδοση, οι θεατές τηλεφωνούσαν ο ένας τον άλλο ενημερώνοντας αλλήλους. Η τηλεθέαση αυξήθηκε 8% (από 1,5%)», ανέφερε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση για τη ζωντανή μετάδοση είχε ληφθεί αργά τη νύχτα, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της παρέλασης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ