2015-05-14 10:56:14
Φωτογραφία για ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ : ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ... ΟΜΑΔΑ!
Τα όπλα του Ολυμπιακού για την αντιμετώπιση της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ ανέλυσε μέσω του "sport-fm.gr" ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Χρήστος Μαρμαρινός.

«Το πιο σημαντικό, να είσαι ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι επιφορτισμένος (κυρίως, αλλά όχι μόνο) με την κατασκοπεία των αντιπάλων.

Έχει περάσει αμέτρητες ώρες μπροστά στο βίντεο αποκρυπτογραφώντας το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ και είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλύσει τα βασικά ατού των αντιπάλων του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Χρήστος Μαρμαρινό, συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος μίλησε για το τι θα αντιπαρατάξουν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Δύο φορές έχετε συναντήσει την ΤΣΣΚΑ φέτος. Σε τι έχουν κάνει αυτά τα δύο παιχνίδια σοφότερο τον Ολυμπιακό εν όψει της τρίτης και φαρμακερής αναμέτρησης των δύο ομάδων;


«Έχουμε μια εικόνα περίπου πώς παίζουν, αλλά είναι τελείως διαφορετικά εκείνα τα παιχνίδια σε σχέση με αυτό της Παρασκευής. Στο πρώτο ματς δεν έπαιζε ο Κιριλένκο, στο δεύτερο ήταν στην ομάδα, αλλά έλειπαν από μας ο Σπανούλης και ο Πέτγουεϊ. Απλώς οι παίκτες έχουν πάρει μια εικόνα των παικτών της ΤΣΣΚΑ, αν και δεν χρειάζεται τόσο πολύ γιατί όλα αυτά τα χρόνια συναντούν τους περισσότερους παίκτες. Σε αυτό το επίπεδο όλοι τους ξέρουν όλους».

-Αν υπήρχε ένα όπλο της ΤΣΣΚΑ, που θα το ξεχωρίζατε ως υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για τον Ολυμπιακό, ποιο θα ήταν αυτό;

«Είναι μια ομάδα με πολύ πλούσιο επιθετικό ταλέντο. Έχει παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να σκοράρουν με διαφορετικούς τρόπους και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο. Γενικά η επίθεση της ΤΣΣΚΑ είναι το μεγάλο της όπλο».

-Είναι ικανή η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας να σταματήσει την καλύτερη επίθεση;

«Εννοείται πως πιστεύουμε πως είναι ικανή. Σε αυτό το παιχνίδι, πάντως, τα προηγούμενα στατιστικά δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Έχουμε πολλές ανατροπές τα προηγούμενα χρόνια και ομάδες αμυντικές που πήγαν πολύ καλά στην επίθεση ή επιθετικές που σταμάτησαν τους αντιπάλους τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ενεργοί στο παιχνίδι και να είμαστε συνέχεια σε μια δράση και μια αντίδραση».

-Παράγοντας ψυχολογία: Ο Ολυμπιακός είναι ήδη πετυχημένος πηγαίνοντας στο Final Four σε αντίθεση με την ΤΣΣΚΑ που αν δεν κατακτήσει τον τίτλο, θα είναι αποτυχημένη. Πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το κομμάτι της πίεσης την έκβαση του αγώνα;

«Αν το λένε αυτό για την ΤΣΣΚΑ, είναι κακό για την ομάδα τους. Εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Όλη η Ευρώπη ξέρει ποιοι είμαστε. Θα πάμε να υποστηρίξουμε το παιχνίδι μας, τους εαυτούς μας, το σύλλογό μας, τον κόσμο μας… Η ΤΣΣΚΑ φέρει το βάρος, κάποια στιγμή κάτι θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί, απλώς δεν πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή τους».

-Ο Κιριλένκο πόσο έχει διαφοροποιήσει το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ; Κάποιοι υποστήριζαν πως θα την μπερδέψει, άλλοι πως θα την ανεβάσει επίπεδο.

«Υπήρξαν, πράγματι, διαστήματα που την μπέρδεψε, κι άλλα που την ανέβασε επίπεδο. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά όσο καλός παίκτης κι αν είναι χρειάζεται πάντα ένας χρόνος προσαρμογής. Τώρα φαίνεται πως αρχίζουν και δένουν και παίζουν πολύ καλύτερα. Όλα αυτά όμως δεν είναι ενδεικτικά για ένα παιχνίδι Final Four. Πολλά πράγματα μετά το τζάμπολ ανατρέπονται ανά πάσα στιγμή».

-Τα μεγάλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ σάς προβληματίζουν; Γιατί εκεί φαίνεται να έχουν πλεονέκτημα «Παίζουν ρόλο τα μεγάλα κορμιά, αλλά παίζει ρόλο και η ταχύτητα. Κι εμείς έχουμε παίκτες με ταχύτητα και αθλητική ικανότητα. Και πάνω από όλα έχουμε εμπειρία και χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας και το να είσαι ομάδα παίζουν μεγάλο ρόλο σε ένα Final Four. Το πιο σημαντικό είναι να πας και να είσαι ομάδα, να υπάρχει ένα πλάνο που το στηρίζουν όλοι, να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο και να τον υποστηρίζει. Όταν υπάρχει χαρακτήρας, οτιδήποτε άλλο βρεις μπροστά σου αντιμετωπίζεται».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ