2015-05-14 10:48:06
Φωτογραφία για Oι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Μενίνας Παραμυθιάς, αν και μικροί στην ηλικία, τίμησαν την τοπική παράδοση!
Σε μια εξαιρετικά όμορφη και καλά οργανωμένη εκδήλωση, οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου Μενίνας Παραμυθιάς, αν και μικροί σε ηλικία, με τη βοήθεια των καθηγητών τους τίμησαν, δεόντως θα λέγαμε, την τοπική παράδοση. Χορεύοντας και ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια, φορώντας παλαιές φορεσιές, αλλά και εκθέτοντας είδη λαϊκής τέχνης, υφαντά, εργαλεία υφαντικής κ.λπ. Είναι πολύ παρήγορο που παιδάκια, σε μια δύσκολη περίοδο για την κοινωνία μας, μας δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής στις ρίζες. Μιας γνήσιας επιστροφής, που μπορεί, όχι μόνο να μας απεγκλωβίσει από τις δυσχέρειες του παρόντος, αλλά και να διασφαλίσει την πορεία μας στο μέλλον.

Αξίζουν πολλάσυγχαρητήρια και δημόσιο έπαινο οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου της Μενίνας και για τη συγκίνηση, που δημιούργησαν, με την καταπληκτική παρουσία τους, αλλά, κυρίως, για το δίδαγμα, που έστειλαν, προς όλους μας. Ένα δίδαγμα, μέσα από το οποίο προτρεπόμαστε να μην εγκαταλείχουμε ποτέ τις αξίες της ζωής, που προέρχονται από την παράδοση και είναι συνυφασμένες με αυτή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ