2015-05-15 10:00:13
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ : ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ! ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ...
Ο Γιώργος Πρίντεζης μιλάει στο Eurohoops, χαρακτηρίζει την ΤΣΣΚΑ 100% πλήρη ομάδα τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και παραδέχεται πως πριν τα μεγάλα ματς σκέφτεται ελάχιστα πράγματα!

Αναλυτικά ο 2ος αρχηγός του Ολυμπιακού είπε:

- Γιώργο, τρία φάιναλ φορ σε 4 χρόνια. 2012,13 και 2015. Σε ποιο ήρθατε με καλύτερη ψυχολογία?

“Η αλήθεια είναι πως φέτος έχουμε έρθει και νιώθουμε τη λιγότερη πίεση από τις άλλες χρονιές. Αν βάλουμε κάτω όλα τα δεδομένα, είναι φυσιολογικό. Η σεζόν ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα, χάθηκε ένας στόχος νωρίς και όλοι… προσγειωθήκαμε. Μετά είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια, παλέψαμε, η σειρά με τη Μπαρτσελόνα ήταν σκόπελος και τελικά τα καταφέραμε. Όταν ήρθε αυτή η πρόκριση, αμέσως “γεννήθηκαν” νέα κίνητρα και στόχοι. Ο ενθουσιασμός της πρόκρισης ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είμαστε εδώ. Μπορεί να μην νιώθουμε μεγάλη πίεση, αλλά θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα που μας αναλογεί για να επιστρέψουμε στη κορυφή”.


- Τελικά τι υπερέχει σε ένα φάιναλ φορ. Το ταλέντο ή η ομαδική χημεία? Το πιο πλήρες ρόστερ ή η πιο… απελευθερωμένη ψυχολογία?

“Όλα τα τελευταία χρόνια στα φάιναλ φορ αυτό που διαδραματίζει το πιο σημαντικό ρόλο είναι ποια ομάδα μπαίνει στο παρκέ και κάνει τα απλά πράγματα. Όσα έχει συνηθίσει όλη τη σεζόν. Μετράει ακόμα ποια ομάδα θα μπει στο γήπεδο να απολαύσει το ματς και την ευκαιρία που έχει μπροστά της και όχι ως ένα παιχνίδι τελικό που πάση θυσία πρέπει να το κερδίσει”.

- Για πολλούς η ΤΣΣΚΑ είναι σαφώς καλύτερη και πιο αποτελεσματική τόσο από εκείνη του 2012, όσο κι από αυτή που νικήσατε εύκολα το 2013. Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο?

“Έχουν πάρα πολλούς πραγματικά ποιοτικούς παίκτες. Ο Ντε Κολό έχει κάνει διαφορά στη περιφέρεια και βοηθάει πάρα πολύ τον Τεόντοσιτς και συνολικά όλη την ομάδα τους. Από τη στιγμή που προστέθηκε ο Κιριλένκο και βρήκε ρυθμό, θεωρώ πως πλέον και στην άμυνα, όπως στην επίθεση, διαθέτουν 100% πλήρη ομάδα. Δεν τους λείπει τίποτα. Ο Ιτούδης κάνει πολύ καλή δουλειά και βλέπεις ότι είναι καλά προετοιμασμένοι και δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες”.

-Πως εισπράττετε το γεγονός ότι έχετε απέναντί σας ένα τόσο ισχυρό και ολοκληρωμένο αντίπαλο?

“Ακόμα περισσότερο κίνητρο, ακόμα λιγότερο άγχος. Ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε παραπάνω από το 100% για να τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ ήρεμοι μέσα στο ματς”.

- Όπως το παρουσιάζεις, είναι πιθανό η μπάλα να ζυγίζει λιγότερο για τον Ολυμπιακό.

“Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, αλλά δεν ήρθαμε στη Μαδρίτη για να μείνουμε σε αυτό. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, είναι η κατάκτηση του τροπαίου”.

- Το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς το βράδυ πριν κοιμηθείς και το πρώτο το πρωί όταν ξυπνήσεις?

“Δεν σκέφτομαι! Λίγα πράγματα. Τα βασικά. Πως πρέπει να παίξουμε, όσα έχουμε δουλέψει. Το τι θα γίνει αν το πάρουμε ή αν χάσουμε στον ημιτελικό, δεν υπάρχει ως σκέψη. Δεν τα βάζω καν στο μυαλό μου”!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ