2015-05-16 07:37:22
Φωτογραφία για Εσπερινός Εγκαινίων στο 251 Γ. Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Νωρίτερα τα Ιερά Λείψανα υποδέχθηκε στην πύλη του νοσοκομείου ο Αρχιμ. Τχης (ΣΙ) Θεολόγος Σαμαράς, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχου (ΥΙ) Γεώργιου Τολούμη και του Διοικητή του Νοσοκομείου Ταξίαρχου (ΥΙ) Δημήτριου Χατζηγεωργίου.

Στην συνέχεια σχηματίστηκε πομπή υπό τους ήχους της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας και με την συνοδεία αγήματος κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό.

Τα Μαρτυρικά Λείψανα του Αγίου Ευσταθίου, Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Τρύφωνος μετέφερε προς τον ύπο εγκαινιασμό Ναό ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Νασιώκας, ο οποίος τα εναπέθεσε στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων και στην συνέχεια εψάλλει η ειδική Ακολουθία της καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων.


Αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού ιερουργούντος του Πρωτοπρ. Νικολάου Νασιώκα, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Τχη (ΣΙ) Θεολόγο Σαμαρά.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Νικόλαος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία των εγκαινίων του Ιερού Ναού τονίζοντας ότι: ''Καθώς αναγείρουμε Ναούς και τους ευπρεπίζουμε και τους αγιογραφούμε και φροντίζουμε να είναι πάντοτε καθαροί, θα πρέπει να σκεφτόμαστε και έναν άλλο Ναό, έναν έμψυχο Ναό. Και αυτός ο Ναός είναι η ψυχή και το σώμα μας''.

Τέλος να αναφερθεί ότι στην Ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων παρέστησαν πλήθους πιστών και εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/diafora/665-esperinos-egkainion-sto-251-g-nosokomeio-aeroporias-fotobinteo
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ