2015-05-17 14:02:07
Φωτογραφία για Τι στοιχεία έψαχνε ο Μπορίς Νεμτσόφ πριν τον δολοφονήσουν
Σύμφωνα με την έρευνα που είχε ξεκινήσει ο νεκρός, πλέον, Ρώσος πολιτικός, Μπόρις Νεμτσόφ, περισσότεροι από 200 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν χάσει, μέχρι τώρα, τη ζωή τους στις μάχες στην Ανατολική Ουκρανία. Η έρευνα του Νεμτσόφ που ολοκλήρωσαν, μετά τη δολοφονία του στη Μόσχα, οι συνεργάτες του, αποδεικνύει κατ’ αυτούς τη ρωσική εμπλοκή στην Ουκρανία.

Η έκθεση που αποτελεί το απαύγασμα της έρευνας, φέρει τον τίτλο «Ο πόλεμος του Πούτιν» και καταγράφει τους 150 Ρώσους νεκρούς, στην επίθεση του Αυγούστου του 2014. Άλλοι 70 Ρώσοι στρατιωτικοί, εκ των οποίων και 17 αλεξιπτωτιστές από το Ιβλάνοβο, καταγράφονται ως νεκροί στις μάχες γύρω από την πόλη Ντεμπαλτσέβε, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Στις οικογένειες των νεκρών η κυβέρνηση έδωσε 2 εκατ. ρούβλια με αντάλλαγμα την σιωπή τους, αναφέρει η έκθεση. Την αυτή αποζημίωση, με τον ίδιο όρο υποσχέθηκε η κυβέρνηση και στους οικείους των νεκρών του 2015, την οποία όμως δεν έχει ακόμα καταβάλει.


Σύμφωνα με την έκθεση οι Ρώσοι στρατιωτικοί που στέλνονται στην Ουκρανία παραιτούνται επίσημα από τη ρωσική υπηρεσία, ώστε νομικά, η Μόσχα να είναι καλυμμένη. Τόσο το Κίεβο, όσο και το ΝΑΤΟ επιμένουν πως η Ρωσία εμπλέκεται, άμεσα, στην σύγκρουση της Ουκρανίας, κάτι που η Μόσχα εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά.

Η έκθεση του Νεμτσόφ, ένα ντοκουμέντο 64 σελίδων, περιλαμβάνει 11 κεφάλαια που αναφέρονται επίσης στη χρήση της προπαγάνδας από τη Ρωσία, στην προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά και στην κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους, τον Ιούλιο του 2014.

Παρουσιάζει επίσης αποδείξεις καταβολής μισθών σε Ρώσους υπηκόους που μάχονται ως μισθοφόροι στην Ουκρανία και καταδεικνύει πως η ηγεσία των αυτονομιστών εξαρτάται απευθείας από τον σύμβουλο του Πούτιν, Βλαντισλάβ Σουρκόφ.

Ο τελικός σκοπός της Μόσχας είναι η διαπραγμάτευση από θέση ισχύος, ώστε να αρθούν οι κατά της Ρωσίας κυρώσεις, με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Μπόρις Νεμτσόφ, αντίπαλος του Κρεμλίνου, δολοφονήθηκε, στη Μόσχα, στις 27 Φεβρουαρίου 2015, την περίοδο που συνέτασσε, ακριβώς, την εν λόγω έκθεση.

Ο Νεμτσόφ στην έκθεσή του έγραφε επίσης πως η Ρωσία έχει δαπανήσει τουλάχιστον 133 δισ. ρούβλια για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το κεφάλαιο περί των οικονομικών συνεπειών έχει συγγράψει ο Σεργκέι Αλεκσασένκο, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΟΜΠΙΝΙΟ»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΟΜΠΙΝΙΟ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ