2015-05-17 23:18:26
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΑΛΛΑ... ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ! ΡΕΑΛ Μ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 78-59
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να... υποτάξει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, η οποία νίκησε 78-59 και κατέκτησε την Ευρωλίγκα μέσα στο σπίτι της. Η κακή επίθεση, οι χαμένες βολές και η κούραση από τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ πρόδωσαν τους ερυθρόλευκους, αλλά τελικά αυτό που μένει είναι... μόνο περηφάνια για αυτή την ομάδα που πάλεψε κόντρα σε όλους και όλα όλη τη χρονιά για να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης!

Ο Ολυμπιακός δεν άξιζε να χάσει με 19 πόντους από τη Ρεάλ, αλλά οι Ισπανοί έβαλαν τα μεγάλα σουτ με τον Κάρολ στο τρίτο δεκάλεπτο, έπαιξαν -για τα δεδομένα τους- καλή άμυνα και τελικά πήραν τον τίτλο, μετά από πολλά χρόνια.

Οι ερυθρόλευκοι πέραν του ότι είχαν 10/23 βολές, δεν είχαν αυτή τη φορά το καθαρό μυαλό του Σπανούλη (4 λάθη), ο οποίος φάνηκε και εκνευρισμένος στο τέλος στη φάση με τον εριστικό Ρούντι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν τη μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Κάρολ τους «σκότωσε», κόβοντάς τους τα… φτερά.


ΟΜΩΣ δεν υπάρχει πίκρα και στενοχώρια για αυτόν τον Ολυμπιακό, παρά μόνο για βαθιά μπασκετική υπόκλιση από ολόκληρη την Ευρώπη!

Πρώτος σκόρερ για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους, με τον Πρίντεζη να προσθέτει άλλους 11.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Ντάνστον, Πρίντεζη, Ντάρντεν, Σπανούλη και Μάντζαρη, ενώ η Ρεάλ από τη μεριά της με τους Γιουλ, Ρούντι, Κάρολ, Ρέγιες και Αγιόν, με την έκπληξη να είναι η άμυνα του Κάρολ στον Σπανούλη και τον Αγιόν στον "Πριντ". Με τα δύο λάθη των ερυθρόλευκων η Ρεάλ προηγήθηκε 6-1 στο 2`, με τον Αγιόν πάντως να χρεώνεται γρήγορα-γρήγορα με 2 φάουλ και στη θέση του να μπαίνει ο Μπουρούσης και τον Ολυμπιακό να απαντάει στο 4` με 6-8 με καλάθια του Λοτζέσκι! Ο Αμερικανός με 2 σερί τρίποντα έκανε το 16-12 στο 7` φτάνοντας ήδη τους 10 πόντους! Ο Λάσο χαμήλωσε το σχήμα με τον Νοτσιόνι, με τον Σφαιρόπουλο να δέχεται άδικα τεχνική ποινή για καλάθι του Χάντερ που έπρεπε να μετρήσει! Ολα κυλούσαν καλά για τον Ολυμπιακό, με το δεκάλεπτο να λήγει 15-19 και τους ερυθρόλευκους να ελέγχουν το ματς σε άμυνα κι επίθεση.

Με κάρφωμα του Χάντερ η διαφορά πήγε στο +6 και τον Ολυμπιακό να φτάνει στις 7 ασίστ! Η πίεση της Ρεάλ έφερε το 19-21 και το τρίποντο του Ματσιούλις το 22-22. Οι διαιτητές είδαν... αντιαθλητικό του Πέτγουεϊ στον Σέρχιο, με τη Ρεάλ να έχει χαμηλά ποσοστά σε δίποντα (5/14) και τρίποντα (4/10), αλλά να βρίσκει τον τρόπο να μην αφήνει τον Ολυμπιακό να ξεφύγει. Τη... ζημιά πάντως την έκαναν οι Ματσιούλις (είχε 9π. στο 17`) και Νοτσιόνι (6π.) σε επίθεση και άμυνα στο "4", ενώ πληγή συν τοις άλλοις ήταν οι 6/14 βολές για τον Ολυμπιακό... Το 8ο λάθος των ερυθρόλευκων έφερε το 32-26 στο 18`, αλλά το θέμα ήταν... επιθετικό. Η Ρεάλ έκανε 20-9 στο δεύτερο δεκάλεπτο με το ημίχρονο έληξε 35-28 από το τρίποντο του Ρίβερς.

To 35-28 έγινε 40-29 στο 24` με τη Ρεάλ να χτυπά στο ανοιχτό γήπεδο και τον Ολυμπιακό να απαντά με τον ίδιο τρόπο για το 40-33 στο 25` με ένα 4-0 και 2 ασίστ του Μάντζαρη! Ο Σλούκας μείωσε περαιτέρω με τρίποντο για το 40-36 και 40-39 με τον Λοτζέσκι για το 10-0! Ο Κάρολ με τρία απίθανα τρίποντα κρατούσε ζωντανή τη Ρεάλ, ξυπνώντας την εξέδρα για το 49-43 στο 29`. Κέρδος πάντως ήταν τα 3 φάουλ του Νοτσιόνι, ενώ τόσα ήταν και του Αγιόν. Οι Ισπανοί όμως έκαναν... θραύση στα ριμπάουντ (11 επιθετικά), ενώ ο Ολυμπιακός είχε 8/19 βολές! Το δεκάλεπτο έληξε 53-46, αλλά χρόνος υπήρχε ακόμα...

Ο Νοτσιόνι έβαλε κι αυτός τρίποντο με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ξεκινήσει την αντεπίθεση του με την άμυνα. Ο Χάντερ με δυο καρφώματα μείωσε 56-50, αλλά το πρόβλημα στην περιφέρεια παρέμενε. Ο Σλότερ στο 34` ξανάφερε τη διαφορά στο +10, με τους ερυθρόλευκους να χτυπάνε κάτω από το καλάθι. Η Ρεάλ είχε χτυπήσει καλά τις αλλαγές του Ολυμπιακού στις δύο τελευταιες επιθέσεις. Μια με τον Νοτσιόνι από μέσα και μια με τον Ρίβερς από έξω. Ο Σφαιρόπουλος απάντησε με το ίδιο σχήμα που γύρισε το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Τον Πρίντεζη και τον Πέτγουεϊ στους ψηλούς. Η άμυνα δούλευε, αλλά ο Ολυμπιακός φαινόταν να έχει... κολλήσει για άλλη μια φορά στην επίθεση. Ο Σέρχιο έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 65-55, ενώ οι ερυθρόλευκοι έχαναν ελεύθερα σουτ... Στα 2,34`` πριν το τέλος ο Αγιόν με 2 βολές έκανε το 69-55, ο Λαφαγιέτ έχασε και τις 2 βολές, ενώ ο Γιούλ έκανε το 71-55 και κάπου εκεί το ματς δυστυχώς τελείωσε... Το παιχνίδι στο τέλος πήγε να "στραβώσει" με τους απαράδεκτους Μαδριλένους να μην κρατούν το fair play σε φάση που οι ερυθρόλευκοι δεν μάρκαραν καν και τη... διαμάχη Σπανούλη και Ρούντι, όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού εμφανώς εκνευρισμένος του πέταξε την μπάλα με το τελικό σκορ να είναι 78-59 και τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρόλα αυτά να κρατούν ιπποτικά το fair play και να μην εκδηλώνουν επίθεση. Γιατί ο Θρύλος ξέρει να νικάει, αλλά ξέρει και να χάνει και κυρίως να σέβεται τον αντίπαλο, όποιος και αν είναι αυτός! ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, λοιπόν και... πάμε για άλλα!

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 5 (1), Φερνάντεθ 7 (1), Νοσιόνι 12 (2), Καμπάτσο, Ματσιούλις 9 (2), Ρέγες 2, Ροντρίγκεθ 11 (1), Αγιόν 2, Κάρολ 16 (4), Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης, Σλότερ 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 2, Χάντερ 10, Ντάνστον 4, Σπανούλης 3, Παπαπέτρου, Σλούκας 10 (2), Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 1, Λαφαγέτ 1, Ντάρντεν, Λοτζέσκι 17 (3).
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ