2015-05-18 15:38:15
Φωτογραφία για Ξεκινά από την ερχόμενη Τρίτη η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας
Από την περιοχή της Ρίζας ξεκινούν οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας Κλόκοβας την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαϊου, και η Νέα Οδός με ανακοίνωσή της ενημερώνει για τον τρόπο προειδοποίησης των κατοίκων για τις ανατινάξεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο.

Όπως αναφέρει σχετικά: "Η Νέα Οδός ανακοινώνει ότι οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας Κλόκοβας του αυτοκινητοδρόµου «Ιόνια Οδός» ξεκινούν την Τρίτη 19 Μαΐου από το µέτωπο εισόδου (περιοχή Ρίζας).

Για τις ανάγκες της διάνοιξης θα πραγµατοποιούνται ελεγχόµενες ανατινάξεις εντός της σήραγγας, καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, για τις οποίες οι κάτοικοι θα ενηµερώνονται µέσω ηχητικής ειδοποίησης ως εξής:

- Προετοιµασία ανατίναξης: 3 σύντοµοι ήχοι σειρήνας, διάρκειας 5 δευτερολέπτων, ανά 5 δευτερόλεπτα θα ηχούν 15 λεπτά πριν από κάθε ελεγχόµενη ανατίναξη.

- Έναρξη ανατίναξης: ένας παρατεταµένος ήχος σειρήνας, διάρκειας 10 δευτερολέπτων θα ηχεί πριν από κάθε ελεγχόµενη ανατίναξη.


Οι ηχητικές ειδοποιήσεις θα λάβουν τέλος όταν η διάνοιξη αποκτήσει ικανό µήκος, ούτως ώστε οι όποιες ελεγχόµενες ανατινάξεις να µη δηµιουργούν ηχητική όχληση στις πλησιέστερες περιοχές. Κύριος στόχος µας είναι πάντα, οι κατασκευαστικές εργασίες να δηµιουργούν την ελάχιστη δυνατή όχληση στους µόνιµους κατοίκους.

Με αίσθηµα ευθύνης προς τις τοπικές κοινωνίες, έχουν προγραµµατιστεί και υλοποιούνται οι παρακάτω επιπλέον δράσεις:

1. Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σχετικά µε τις ηχητικές ειδοποιήσεις πλησίον του έργου και σε πλήθος επιπλέων σηµείων.

2. ∆ιανοµή επεξηγηµατικών φυλλαδίων σχετικά µε τις ηχητικές ειδοποιήσεις στους πλησιέστερους οικισµούς Ρίζας και Μακύνειας.

3. Εγκατάσταση ηχοπετασµάτων στα µέτωπα των κλάδων της σήραγγας για µείωση της ηχητικής όχλησης.

4. Τοποθέτηση δονησιογράφων και ολοήµερη καταγραφή των φυσικών θορύβων και των θορύβων κυκλοφορίας της Ε.Ο. στις πλησιέστερες κατοικίες.

Η Νέα Οδός, ευχαριστεί θερµά τους µόνιµους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής για την κατανόηση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ