2015-05-19 16:18:31
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Μου αρκεί να ζητήσετε συγνώμη - Δραματική έκκληση για την Αγγελική
Στις δικαστικές αίθουσες και συγκεκριμένα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβίωσε, μετά από αναβολές, η υπόθεση απαγωγής του 55χρονου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο συγγενών και φίλων της νεαρής φοιτήτριας, που εξαφανίστηκε πριν από 5 χρόνια, από την περιοχή του Πετρέ Ρεθύμνου.

Κατηγορούμενοι για την απαγωγή του καθηγητή, τον οποίο θεωρούσαν υπαίτιο της εξαφάνισης της Αγγελικής, είναι 6 άτομα, 4 άνδρες και δύο γυναίκες, εκ των οποίων ο ένας αδερφός της φοιτήτριας.

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αρπαγής από κοινού, της απλής συνέργειας στην αρπαγή, των επικίνδυνων σωματικων βλάβων από κοινού και κατ' εξακολούθηση, της παράνομης οπλοφορίας όπλου και φυσιγγίων και της οπλοχρησίας κατ' εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο από τους έξι κατηγορούμενους - τον αδερφό της Αγγελικής και συγγενή του από τη Μεσαρά - για αρπαγή, αλλά χωρίς την επιβαρυντική διάταξη, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Κρίθηκαν επίσης ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, ενώ αθωώθηκαν οι άλλοι 4.


Στους δύο που κρίθηκαν ένοχοι επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 33 μηνών - 30 μήνες για την αρπαγή και 3 μήνες για την απλή σωματική βλάβη - με 3ετή αναστολή.

Δραματική έκκληση για την Αγγελική

Σε δηλώσεις της, μετά τη δίκη, η αδερφή της νεαρής φοιτήτριας με λυγμούς απηύθυνε έκκληση, αν την ακούει η Αγγελική να δώσει κάποιο σημάδι ζωής, λέγοντας πως μόνο η οικογένεια της την αγαπά.

"Αρκεί να ζητήσετε συγνώμη"

Σημειώνεται ότι στην διαδικασία - για πρώτη φορά- δεν παρίσταται το θύμα, ούτε υπάρχει παράσταση πολιτικής αγωγής. Στην έναρξη της δίκης αναγνώστηκε δήλωση του καθηγητή, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "έχει μάθει στη ζωή του να συγχωρεί" ! Υποστηρίζει επίσης πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων, αρκεί- όπως αναφέρει- να του ζητήσουν συγνώμη για όσα του έκαναν" !

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των 4 από τους κατηγορούμενους (τις δύο γυναίκες και δύο άνδρες που φέρονται ως συνεργοί) ενώ ζήτησε την ενοχή του αδερφού της φοιτήτριας και του 32χρονου συγγενή του με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Στην απολογία του ο αδερφός της φοιτήτριας υποστήριξε ότι την περίοδο εκείνη ήταν "θολωμένος και τρελαμένος" με αυτό που είχε συμβεί στην οικογένειά του. Επεσήμανε ακόμα πως τις υποψίες του για τον καθηγητή ενίσχυσε η "περίεργη στάση" του τελευταίου, αφού- όπως είπε- ενώ είχαν συμφωνήσει να βγει σε σχετική τηλεοπτική εκπομπή που επρόκειτο να ασχοληθεί με την υπόθεση της αδερφής του, τρεις ημέρες πριν γίνει αυτό ο καθηγητής χάθηκε, χωρίς καμία αιτιολογία.

Ο αδερφός της φοιτήτριας αρνήθηκε παράλληλα πως υπήρξε κακοποίηση του θύματος στη διάρκεια της απαγωγής, ενώ ο συγγενής του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "τόσο καλά ούτε στο σπίτι του δεν περνούσε" !

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 36χρονος, σήμερα, αδερφός της φοιτήτριας, μαζί με ένα ακόμα από τους κατηγορούμενους, 32 ετών, στις 26 Αυγούστου του 2010, απήγαγαν τον καθηγητή, στην διάρκεια των διακοπών του στον Κουντουρά του Μακρύ Γιαλού και τον μετέφεραν σε κτίσμα αντλιοστασίου στην Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας.

Αφορμή για την απαγωγή, οι πληροφορίες που είχε η οικογένεια της κοπέλας - η οποία είχε εξαφανιστεί από τις 18 Φεβρουαρίου του ίδιου χρόνου, στην περιοχή του Πετρέ- ότι ο καθηγητής είχε επικοινωνία μαζί της. Μάλιστα τις πληροφορίες τους αυτές τις είχαν μεταφέρει και στην αστυνομία, η οποία ερεύνησε το θέμα, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι ουσιαστικό.

Μετά την απαγωγή, οι άνδρες φέρονται ότι κατακρατούσαν παράνομα και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή και οι δύο γυναίκες ότι τον απείλησαν προκειμένου να του αποσπάσουν πληροφορίες για την κοπέλα. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 31 Αυγούστου, ο απαχθείς, μη αντέχοντας τα όσα περνούσε επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του με ένα κονσερβοκούτι και εισπνέοντας εντομοκτόνο.

Βλέποντας τον σε αυτή την κατάσταση, ο 36χρονος αδερφός της φοιτήτριας αποφάσισε να τον πάει στο Α.Τ Λαππαίων, όπου και συνελήφθη.

Πηγή: cretalive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ