2015-05-20 08:29:04
Φωτογραφία για Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω από 300.000 εθελοντές αιμοδότες
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα. Οι άνθρωποι που τυχαίνει να χρειάζονται αίμα στην χώρα μας είναι αρκετοί.

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους από 300.000 συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες προκειμένου να καλυφθούν οι 750.000 μονάδες αίματος που χρειάζεται κάθε χρόνο η χώρα μας.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί έως και την Παρασκευή 22 Μαΐου εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με την επίκουρη καθηγήτρια Φυσιολογίας του ΑΠΘ, Δωροθέα Καπουκρανίδου, δύο στους 10 νοσηλευόμενους θα χρειαστούν μετάγγιση αίματος, ενώ για να σωθεί ένας βαριά τραυματίας απαιτούνται από 10 έως 40 μονάδες αίματος.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές χρειάζονται 300.000 - 330.000 συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες, να προσφέρουν αίμα 2-3 φορές τον χρόνο. Όμως, οι τακτικοί αιμοδότες αντιστοιχούν μόνο στο 0,65% του πληθυσμού της Ελλάδας, και για να καλυφθούν οι ανάγκες εισάγεται αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Από τα στοιχεία των Αιμοδοσιών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι «σε καιρούς κρίσης, όπως την περίοδο που διανύουμε, τα ποσοστά των αιμοδοτών παρουσιάζουν δραματική πτώση», σύμφωνα με την κ. Καπουκρανίδου.

πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ