2015-05-20 15:26:13
Φωτογραφία για Ναρκωτικό χάπι με το όνομα facebook, στέλνει τους χρήστες στην εντατική
Ποιο είναι το επικίνδυνο νέο ναρκωτικό που προκαλεί συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές; Η απάντηση είναι το «facebook», που έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκό συναγερμό.

Πρόκειται για σκεύασμα που μιμείται το λογότυπο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, για το οποίο η Εθνική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Ουγγαρίας εξέδωσε προειδοποίηση, καθώς -όπως επισημαίνει- το συνθετικό αυτό ναρκωτικό έχει στείλει ήδη 15 ανθρώπους στο νοσοκομείο. Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν εκδηλώσει σοβαρά συμπτώματα και νοσηλεύονται στην Εντατική.

Η υπηρεσία προειδοποιεί τους πολίτες να μην παίρνουν αυτό το σκεύασμα, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τη σύνθεσή του και οι παρενέργειές του είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Οι ειδικοί εικάζουν ότι το τετράγωνο γαλάζιο χάπι περιέχει ναρκωτικούς παράγοντες, όπως τα συνθετικά οπιοειδή ή και τα συνθετικά κανναβινοειδή, σε μεγαλύτερες δόσεις απ' ό,τι τα γνωστά ναρκωτικά αυτού του είδους. Σύμφωνα με το ουγγρικό σάιτ Index.hu, τα συμπτώματα του «facebook» είναι υπνηλία, δυσκολία κίνησης και παραισθήσεις.


Στην Ουγγαρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα συνθετικά ναρκωτικά αποτελούν πολύ σημαντικό πρόβλημα για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Τα «παραδοσιακά» ναρκωτικά έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, έχοντας παραχωρήσει τη θέση τους σε φτηνές και άγνωστης σύνθεσης ουσίες, που προκαλούν εκτόξευση των κρουσμάτων νοσηλείας σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η επιλογή του λογότυπου του facebook είναι προφανώς ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα... μάρκετινγκ των ανθρώπων που το σπρώχνουν στην «πιάτσα», προκειμένου να είναι ακόμα πιο ελκυστικό για τους νέους ανθρώπους, που συνηθίζουν να κοινωνικοποιούνται μέσω του γνωστού σάιτ.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ