2015-05-21 08:37:54
Φωτογραφία για Έντονα ενοχλημένη η ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο με την Ζ. Κωνσταντοπούλου - Τι απαντά
Εντονα ενοχλημένοι φέρονται να είναι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το πρωί στη Βασιλίσσης Σοφίας, με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ζήτησε εξηγήσεις από αξιωματικό υπηρεσίας, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Mega, πηγές της ΕΛ.ΑΣ σχολίαζαν σχετικά το επεισόδιο τα εξής:

«Ο αστυνομικός διευθυντής αντέδρασε με ψυχραιμία και με τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στον θεσμό του προέδρου της Βουλής. Εφάρμοσε διαταγές του επιχειρησιακού σχεδίου, καθώς έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει πάντα για τα υπουργεία, το Μαξίμου και τα γραφεία της ΕΕ, που βρίσκονται στο σημείο.

»Ποτέ δεν απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία των εργαζομένων να δώσουν ψήφισμα στη Βουλή και ποτέ δεν ζητήθηκε από αντιπροσωπεία εργαζομένων να δώσουν ψήφισμα στη Βουλή».


Η πορεία των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία είχε ξεκινήσει το πρωί από το υπουργείο Υγείας και σταμάτησε στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου είχαν σχηματίσει μπλόκο οι κλούβες της αστυνομίας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε στον αξιωματικό της αστυνομίας όταν δεν επετράπη στους εργαζόμενους να πλησιάζουν στη Βουλή για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν είχαν τέτοια πρόθεση, αφού σκοπός τους ήταν να φτάσει η πορεία μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

»Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.

»Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ