2015-05-21 16:47:52
Φωτογραφία για Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

«Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας υπάρχουν συγκεκριμένες εφαρμογές για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, τους μαθητές παραγωγικών σχολών και το πολιτικό προσωπικό.

Σχετικά με το στρατιωτικό προσωπικό, οι ενδιαφερόμενοι με την εγγραφή τους μπορούν να υποβάλλουν τις επιλογές τους, αναφορικά με την υποβολή δηλώσεων φρουράς προτίμησης, βάσει δικλείδων ασφαλείας. Σύμφωνα με το Ν.3883/2010, όπου οι μεταθέσεις των στελεχών γίνονται με μόρια, είναι αναγκαία η κατασκευή αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής για την δημοσιοποίηση των τακτικών και έκτακτων μεταθέσεων με πίνακα μοριοδότησης των στελεχών για όλα τα όπλα.

Σημειωτέον, ότι θα πρέπει να προβλεφθούν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας, προκειμένου να έχουν αποκλειστική πρόσβαση μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στα πλαίσια της ασφαλούς μεταφοράς ηλεκτρονικών δεδομένων
. Οι μεταθέσεις των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού δημοσιοποιούνται στο σύνολο του ενδιαφερόμενου προσωπικού μέσω ασφαλούς δικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής, που λειτουργεί στις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού και στην οποία έχει πρόσβαση το σύνολο του προσωπικού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου η δημιουργία εφαρμογής ασφαλούς ηλεκτρονικής δημοσιοποίησης όλων των μεταθέσεων ανά Γενικό Επιτελείο, στα πλαίσια της διαφάνειας, με βασική προϋπόθεση την αποκλειστική πρόσβαση μόνο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ