2015-05-21 17:51:52
Φωτογραφία για ΣΟΪΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δεν δείχνει να συμμερίζεται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να καταστεί η Ελλάδα αφερέγγυα. Σε συνέντευξή του στο Reuters, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας δήλωσε ότι η αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για συμφωνία με τους δανειστές της για την παροχή βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις δεν υποστηρίζεται από τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, οι αναφορές από τους διεθνείς θεσμούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υποδηλώνουν ότι οι συνομιλίες προχωρούν «πολύ διστακτικά». «Αυτό που γνωρίζω από τις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς δεν υποστηρίζει την αισιοδοξία που απορρέει από τις ανακοινώσεις της Αθήνας», είπε ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει ακόμα καμία ουσία στην απλή ανακοίνωση ότι είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία».


Ερωτηθείς, μάλιστα, εάν πιστεύει πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο να καταστεί αφερέγγυα, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι η κατάσταση είναι στα χέρια της Αθήνας, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα». «Μπορώ να καταλάβω τις εικασίες που διατυπώνονται δημοσίως περί πολιτικών λύσεων. Αλλά τίποτα επί της ουσίας δεν τις δικαιολογεί», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός. 

Όπως εξήγησε, αυτό θα αντέβαινε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, όταν δόθηκε στην Αθήνα τετράμηνη παράταση του πακέτου στήριξης με αντάλλαγμα τη δέσμευση να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Σόιμπλε αποκάλυψε ότι το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7 στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν περιλαμβάνεται επισήμως στην ατζέντα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ