2015-05-21 18:24:09
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτοψία φωτιά για το Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ
Πετούσε απόβλητα σε δίκτυο ομβρίων με... κατάληξη στον χείμαρρο Ξηριά, ενώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων

"Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων (προσδιορισμός λακτόζης και ανίχνευση πρωτεϊνης γάλακτος) που ελήφθησαν κατά την αυτοψία των αρμοδίων Υπηρεσιών στις 21/04/2015, πρόκειται για υγρά απόβλητα γαλακτοβιομηχανίας, τα οποία διοχετεύτηκαν στο δίκτυο ομβρίων της Α' ΒΙ.ΠΕ. Δεδομένου ότι εντός των ορίων της Α' ΒΙ.ΠΕ. η μοναδική γαλακτοβιομηχανία είναι αυτή της "Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου (ΕΒΟΛ)" πρόκειται για υγρά απόβλητα της συγκεκριμένης γαλακτοβιομηχανίας, τα οποία διοχετεύτηκαν στο δίκτυο ομβρίων της Α' ΒΙ.ΠΕ., κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας".

Με την ως άνω παράγραφο της από 11/05/2015 Έκθεσης Κοινής Αυτοψίας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, στην Α' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, που ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το e-Volos.gr, οι δύο υπάλληλοι, αφενός του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας και αφετέρου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, επαληθεύουν στο ακέραιο όσα πριν μέρες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ, βάσει πληροφοριών, το "Radio Marconi 96,1 F.M.".


Με την Διοίκηση της Ε.Α.Σ. Βόλου, υπό τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Νικήτα Πρίντζο, να συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, αναμένοντας απλά το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην γαλακτοβιομηχανία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την ανάγνωση της εν λόγω αυτοψίας προκύπτει κάτι εξίσου σοβαρό με την πρόκληση υποβάθμισης του περιβάλλοντος, κατά παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε άλλη παράγραφο της εν λόγω αυτοψίας, διαβάζουμε:

"Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία, στην παρούσα φάση, στερείται Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, δεδομένου ότι η με αριθμό πρωτ. 7967/84156/31-12-2009 Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, η οποία εκδόθηκε από το Τμήμα Περιβαλλοντικού & Χωροταξικού Σχεδιασμού, της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωροταξίας της πρώην Περιφέρειας Θεσσαλίας (νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας), έληξε στις 31/12/2014".

Με λίγα λόγια, αυτό που προκύπτει από την αυτοψία "φωτιά" για το Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ είναι ότι εκτός από το ότι πετούσε απόβλητα στο δίκτυο ομβρίων υδάτων της Α' ΒΙ.ΠΕ. και προς τούτο θα της επιβληθεί πρόστιμο, σύμφωνα πάντα με την αυτοψία που ακολουθεί και ως έγγραφο, που εξασφάλισε το e-Volos.gr, στερείται και Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, γεγονός που εγείρει αμείλικτα ερώτημα έναντι του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Βόλου και φυσικά του προέδρου της κ. Ν. Πρίντζου, ο οποίος τόσες ημέρες μετά επιμένει να απαξιώνει το θέμα, που όπως αποδεικνύεται είναι κατά πολύ σοβαρότερο.

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν από το έγγραφο, με κυριότερα τα εξής δύο:

1. Για ποιό λόγο η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, η δική μας ΕΒΟΛ, συνελήφθη να πετά απόβλητα ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ στην τάφρο του δικτύου ομβρίων υδάτων της Α' ΒΙ.ΠΕ., τα οποία από εκεί κατέληγαν στον χείμαρρο Ξηριά;

2. Για ποιό λόγο η επιχείρηση στερείται από την αρχή του χρόνου Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων;

Λοιπόν κ. Νικήτα Πρίντζο, ξαναδιαβάστε μαζί με τους συμπολίτες μας το κείμενο και απαντήστε μας, γιατί; Φανταζόμαστε είναι τα ίδια ερωτήματα που θα σας θέσουν τόσο οι παραγωγοί όσο και οι εργαζόμενοι αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού στολίδι του Βόλου και της Μαγνησίας μας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ