2015-05-21 18:30:54
Φωτογραφία για ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ήδη στη Ρίγα της Λετονίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες της 4ης Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης. Η Σύνοδος ξεκινάει στις 20:00 και σύμφωνα με πληροφορίες οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.

Στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την κατάληξη σε μια αμοιβαία επωφελή λύση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στους δύο ηγέτες τα ζητήματα όπου παραμένουν οι πολιτικές διαφωνίες, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Παράλληλα με τις κόκκινες γραμμές, ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και το ζήτημα ενός ισχυρού επενδυτικού πακέτου που απαιτείται. Τα δύο αυτά θέματα αποτελούν κεντρικούς άξονες που έχει θέσει ο πρωθυπουργός στις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του ως βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να περιλαμβάνονται ώστε η συμφωνία - λύση που επιδιώκει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και όχι να το αναπαράγει.


Στην ελληνική αποστολή, συμμετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ