2015-05-22 09:29:02
Φωτογραφία για F1: Η Audi διαψεύδει τη συμμετοχή της στην Formula 1
H Audi δεν σχεδιάζει να μπει στον κόσμο της F1, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, θέλοντας να βάλει ένα τέλος στη φημολογία ότι... δελεάστηκε για να διευρύνει τη δέσμευσή της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η γερμανική καθημερινή εφημερίδα «Handelsblatt» ανέφερε σήμερα ότι ο γενικός διευθυντής της Audi, Rupert Stadler, απέκλεισε το ενδεχόμενο εισόδου στη Formula 1, ύστερα από τη φημολογία περί συνεργασίας με τη Red Bull. «Η F1 πρέπει να λύσει τα προβλήματά της μόνη της» τονίζει ο Stadler στο σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «Στο πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχουν η Ferrari και η Mercedes, επιδιώκει να ξανακάνει τα μονοθέσια γρηγορότερα και πιο... θορυβώδη, προκειμένου να διατηρήσει τη σαγήνη της».

Ο γενικός διευθυντής της Audi είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα πως η F1 παρέμενε μια επιλογή για την Audi. Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του βρετανικού περιοδικού «Auto Express» και απαντώντας σε ερώτηση για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είχε τονίσει ότι «στη ζωή πρέπει να κρατάς τα πράγματα ανοιχτά».


 Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν εδώ και καιρό εικασίες σχετικά με το αν η Audi θα έμπαινε στον... πειρασμό να συμμετέχει στην Formula 1 και αυτές αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα, μετά την αποχώρηση του Ferdinand Piech από την προεδρία της Volkswagen. Ο Piech θεωρείτο ότι ήταν αντίθετος με τη συμμετοχή της Audi στα Grand Prix, όπου οι κορυφαίες ομάδες έχουν ετήσιους προϋπολογισμούς που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

 Η Audi μετέχει στον ετήσιο αγώνα αντοχής του Le Mans, στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) και στο πρωτάθλημα Formula E για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, το οποίο ξεκίνησε φέτος
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ