2015-05-22 11:54:21
Φωτογραφία για Πάτρα: Πως ένας άνδρας και μια γυναίκα κατάφεραν να πάρουν πάνω από 56.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες
Ζευγάρι απατεώνων είχε πάρει πάνω από 56.000 ευρώ από Πατρινούς, τους οποίους έπειθαν ότι μπορούσαν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους από μια επικείμενη χρεοκοπία της χώρας, βγάζοντάς τα στο εξωτερικό.

Οι δυο δράστες μια 48χρονη γυναίκα και ένας 57χρονος άνδρας, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Πάτρας, την ώρα που έπαιρναν 2000 ευρώ από έναν 62χρονο.

Οι δυο δράστες προσέγγιζαν τα θύματά τους και αφού τους κέρδιζαν την εμπιστοσύνη, τους έπειθαν ότι η χρεοκοπία της χώρας είναι κοντά και πως οι ίδιοι είχαν τον τρόπο να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό.

Έτσι τα θύματά τους, κατέθεταν στο λογαριασμό των δυο δραστών τις οικονομίες τους, οι οποίες φυσικά ποτέ δεν έφταναν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η Αστυνομία έμαθε για τη δράση τους, μετά από καταγγελία που δέχθηκε από έναν 62χρονο ηλεκτρολόγο – μηχανολόγο, ο οποίος φαίνεται πως «μυρίστηκε» την απάτη και τελικά δεν δέχθηκε να τους δώσει χρήματα.


Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια της Πάτρας, οι δυο δράστες ήταν φορτικοί απέναντί του και ο 62χρονος αναγκάστηκε να προσφύγει στην Αστυνομία καταγγέλλοντας εκβιασμό, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο δράστες τον απειλούσαν ότι θα του κάνουν κακό στη δουλειά του.

Οι άνδρες της Ασφάλειας προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα των 2000 ευρώ που ζητούσε το ζευγάρι και το ραντεβού ορίστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης, στη συμβολή των οδών Τριών Ναυάρχων και Καραϊσκάκη.

Μόλις ο 62χρονος που έδωσε τα χρήματα στους δυο δράστες, επανέβησαν οι άνδρες της Ασφάλειας και τους συνέλαβαν.

Να σημειωθεί ότι οι δυο τους είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τα 56.000 ευρώ από τα θύματά τους, από τον Φεβρουάριο.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ