2015-05-23 07:24:44
Φωτογραφία για Η εορτή της Αναλήψεως και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας
Εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο ναό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας παρουσία του Αρχηγού Στόλου, του Διοικητού Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού, μελών του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, του Διοικητού του Ναυστάθμου, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, πολιτικού προσωπικού του ΑΣ και ΝΣ, καθώς και η Δήμαρχος Σαλαμίνας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φέτος για πρώτη φορά μαζί με την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάστηκε η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου από την  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (παράρτημα Σαλαμίνας) , εορτή του συμπίπτει με την μεταφορά του Ναυστάθμου στη σημερινή του θέση το Μάιο του 1881.

Στη ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ  αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία και διαδρομή του Ναυστάθμου αλλά και για την προσφορά του μέχρι και σήμερα.

Στο κήρυγμα της ημέρας που πραγματοποιήθηκε από τον Ιερέα του ΝΣ Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ιστρατόγλου έγινε αναφορά στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως αλλά και στα πρόσωπα των τιμωμένων Αγίων στους οποίους η εκκλησιά απέδωσε τον χαρακτηρισμό Ισαπόστολοι. Επίσης έκανε αναφορά για τις ανακαινιστικές εργασίες που πραγματοποιηθήκαν στο Ναό το τελευταίο διάστημα τονίζοντας ότι όπως η μορφή του Αγίου Κωνσταντίνου ενέπνευσε τους  προγόνους μας  και έχτισαν αυτό το Ναό έτσι εμπνέει και τους σημερινούς ανθρώπους που σέβονται τα σεβάσματα της πίστεως μας και αγωνίζονται για την διατήρηση αυτών.
 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ