2015-05-24 12:52:08
Φωτογραφία για Πλωτά αεροδρόμια άρχισε να φτιάχνει η Τουρκία
Το πρώτο αεροδρόμιο την Τουρκίας που κατασκευάστηκε μέσα στην θάλασσα - σε τεχνητό νησί, δίπλα στην ακτή- άνοιξε  την Παρασκευή.

Πρόκειται για το αεροδρόμιο Όρντου-Γκιρέσουν (Ordu-Giresun) , που βρίσκεται ανάμεσα στις δυο αυτές πόλεις στην Μαύρη Θάλασσα, είναι δε  το 52ο αεροδρόμιο της γειτονικής χώρας.

Το ''Ordu-Giresun Airport'' θα εγκαινιαστεί  από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Για την κατασκευή του τεχνητού νησιού χρησιμοποιήθηκαν 35 εκατομμύρια τόνοι πέτρας προκειμένου να γεμίσει η θαλάσσια περιοχή εμβαδού 1.8 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Το τεχνητό νησί στοίχισε 132.6 εκατ. δολάρια και η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011.Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατασκευή του αεροδρομίου στη θάλασσα στοίχισε λιγότερο από ότι εάν κατασκευαζόταν στη ξηρά.Οι ακτές του Πόντου είναι απόκρημνες και οι πεδινές παραλιακές εκτάσεις εξαιρετικά περιορισμένες.


Όταν αρχίσει να λειτουργεί και το αεροδρόμιο Χακιάρι Γιουκσέκοβα, ο αριθμός των αεροδρομίων της Τουρκίαςας θα ανέλθει σε 55.

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή αεροδρομίου στα δυτικά της Ατάλειας, στην περιοχή των πόλεων Ντέμρε, Κας και Φινίκε. Το 2002 ο αριθμός των επιβατών ήταν 34 εκατομμύρια, ενώ στο τέλος του 2014 έφτασαν τους 166,2 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών είναι κατά σειρά το İstanbul Atatürk και İstanbul Sabiha Gökçen, το Αεροδρόμιο Antalya, το Ankara Esenboğa, το İzmir Adnan Menderes και το Αεροδρόμιο Adana.

Το 2002 πραγματοποιούνταν πτήσεις εσωτερικού από 2 κέντρα προς 25 προορισμούς, ενώ σήμερα 6 αεροπορικές εταιρείες πετάνε από 7 κέντρα σε 53 προορισμούς. Οι πτήσεις εξωτερικού πραγματοποιούνται πλέον σε 237 προορισμούς από 60 που ήταν το 2002. Ο αριθμός επιβατών πτήσεων εσωτερικού αυξήθηκε από 20,5 σε 85,4 εκατομμύρια ενώ στις πτήσεις εξωτερικού ανήλθαν από 35 σε 80,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 26 Μαΐου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ