2015-05-24 18:10:03
Φωτογραφία για Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ» ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ
Για μία από τις πιο «φρικτές και εκβιαστικές πρακτικές στα παγκόσμια χρονικά σε βάρος της χώρας» κατηγόρησε τους «θεσμούς» ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για μαρτύριο της σταγόνας με θύμα τον ελληνικό λαό, το οποίο εφαρμόζουν πιστωτές εδώ και τέσσερις μήνες.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λαφαζάνης, η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί σε βάθος και να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό για την περίπτωση που δεν υπάρξει τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα, εκτίμησε ότι κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πειθαναγκασμούς, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικές συμφωνίες.

Ο κ. Λαφαζάνης άσκησε έντονη κριτική σε ξένους αξιωματούχους, τονίζοντας ότι τα χαμόγελα κρύβουν την πραγματικότητα και ότι μοιάζουν με «μαντρόσκυλα που επιτίθενται», ενώ διερωτήθηκε αν υπάρχει συνειδητοποίηση της κατάστασης ασφυξίας που προσπαθούν να επιβάλλουν στη χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, οι πιστωτές επιθυμούν τη ρήξη και επιδιώκουν να εξοντώσουν την κυβέρνηση και τη χώρα, με τον υπουργό να σημειώνει πως σε μία τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να έχει εναλλακτικό σχέδιο.


Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του σε ιδιωτικοποιήσεις, εκτιμώντας ότι έχουν ιδεολογικό χαρακτήρα.

Συνεχίζοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης σχεδίου σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους πιστωτές και στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αρχίσει η ενημέρωση του λαού, για ό,τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The turning point
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The turning point
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ