2015-05-25 21:24:30
Φωτογραφία για Κρήτη: Έμεινε παράλυτος στον πρόγαμο της ξαδέρφης του
Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η υπόθεση του «ματωμένου πρόγαμου» στο χωριό Αβδελάς Μυλοποτάμου. Δύο αδέλφια, 36 και 41 ετών σήμερα, κατηγορούνται ότι μαζί με έναν 17χρονο τότε συγγενή τους είχαν τραυματίσει βαρύτατα έναν 35χρονο, που καταδικάστηκε να μείνει παράλυτος.

Ο 17χρονος είχε δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων Ρεθύμνου, το οποίο πέρυσι του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 8 χρόνων σε ειδικό κατάστημα κράτησης.

Τα δύο αδέρφια θα δικαστούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων (οπλοφορία, οπλοκατοχή, οπλοχρησία) για την επίθεση σε βάρος του 35χρονου σήμερα θύματος από τον Άγιο Μάμα.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το αιματηρό περιστατικό, σημειώθηκε τα ξημερώματα της 30ής Αυγούστου στο χωριό Αβδελάς.

Ο πρόγαμος ενόψει του γάμου της ξαδέρφης του 17χρονου ήταν σε εξέλιξη στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, όταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα ο 32χρονος αποφάσισε να φύγει
. Σύμφωνα με τον κατηγορητήριο, εκείνη την ώρα ο 38χρονος κατηγορούμενος τον πλησίασε και τον έσπρωξε προκλητικά. Ο γαμπρός του θύματος, που ήταν μαζί του, προσπάθησε να αποτρέψει τον καυγά. Ο 32χρονος από τον Άγιο Μάμα, όταν είδε ότι φεύγοντας τον περίμενε στο αυτοκίνητο του ο 33χρονος, επίσης κατηγορούμενος αδερφός του 38χρονου, αντάλλαξε αυτοκίνητα με τη σύζυγό του.

Ο 38χρονος τότε, μπήκε στο αγροτικό αυτοκίνητο του και άρχισε να καταδιώκει το Ι.Χ.Ε. που οδηγούσε το 32χρονο θύμα και σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, έβγαλε ένα όπλο με το οποίο πυροβόλησε εναντίον του οχήματος.

Το θύμα, σταμάτησε το αυτοκίνητο για να ζητήσει εξηγήσεις. Τότε, ο 38χρονος τον απείλησε με το όπλο, όμως ο πατέρας της νύφης και ο γαμπρός του πρόλαβαν να τον ακινητοποιήσουν πριν τον πυροβολήσει.

Την ίδια ώρα, άλλα συγγενικά πρόσωπα είχαν ακινητοποιήσει τον 33χρονο αδερφό του για να μην πυροβολήσει το θύμα.

Τη στιγμή όμως που το θύμα προσπάθησε να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει, έτρεξε ο 17χρονος, ο οποίος πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές εναντίον του 32χρονου, που προσπαθώντας να αντιδράσει κρατήθηκε από την πόρτα του οχήματος του, έβγαλε ένα όπλο και για να αμυνθεί πυροβόλησε εναντίον του 17χρονου, τραυματίζοντας τον στη μασχάλη.

Και ενώ ο 17χρονος είχε πέσει επίσης στο έδαφος από τον πυροβολισμό που δέχθηκε, ο 33χρονος κατηγορούμενος πήγε πάνω από τον 32χρονο και τον πυροβόλησε δύο ακόμα φορές, ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο έδαφος, προκαλώντας του ανεπανόρθωτη ζημιά στη σπονδυλική στήλη.

Πηγή: goodnet
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ