2015-05-27 20:00:41
Φωτογραφία για Το φιλί και το λουλούδι της Σταμάτη στον Ακη Τσοχατζόπουλο
Με ένα κόκκινο γεράνι και ένα φιλί στον Ακη Τσοχατζόπουλο έκανε την εμφάνιση της η Βίκυ Σταμάτη στη δίκη για τις "χρυσές μίζες" των εξοπλιστικών. Η μεταγωγή της συζύγου του πρώην υπουργού καθυστέρησε καθώς από λάθος η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στην Ευελπίδων αντί του Εφετείου όπου σήμερα εξετάζεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Ο ψυχίατρος Β. Φωτόπουλος ο οποίος παρακολουθεί τη Βίκυ Σταμάτη καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε την κατάσταση στην οποία τον Δεκέμβριο του 2013 έφτασε στο Δρομοκαΐτειο. «Ήταν με μείζονα κατάθλιψη, έντονη αυτοκαταστροφική τάση και διάφορες διαταραχές της πάθησης όπως στη συμπεριφορά , το συναίσθημα, τον ύπνο, το φαγητό».

Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι η κατηγορούμενη έχει μικροφοβία γεγονός που την κάνει να έχει δύσκολη επαφή με το περιβάλλον καθώς δεν επιτρέπει σε κανένα να την αγγίξει.

Μάρτυρας: Η επαφή με το παιδί θα είναι σημαντικός παράγοντας και θα αλλάξει την παρορμητικότητα της.


Πρόεδρος: Το ότι έφυγε εσείς πως μπορείτε να το εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Δεν είχε καμία λογική εξήγηση.

Πρόεδρος: Γιατί έφυγε από το ψυχιατρείο;

Μάρτυρας: Η γνώμη μου είναι πως ήταν μια παρορμητική πράξη, αυτοκαστροφική.

Πρόεδρος: Έφυγε για κάποιο λόγο ;

Μάρτυρας: Η μόνη εξήγηση που έδωσε ήταν ότι ήθελε να δει το παιδί

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης υπογράμμισε πως οι συνθήκες στο Δρομοκαΐτειο δεν είναι κατάλληλες για να βλέπει το παιδί της ενώ όπως είπε η ίδια έχει δεχτεί επιθέσεις από άλλους ασθενείς. «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ασθενής της πέταξε ένα γάλα στο κεφάλι» απάντησε ο γιατρός.

Λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που έχει επιβληθεί στον κατηγορούμενο Γιώργο Σαχπατζίδη, για λόγους υγείας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ